DIY - Uutta ilmettä lastenhuoneeseen washiteipillä

May 07, 2017

Sain jonkinlaisen auringonpistoksen tuosta ihanasta kevätauringosta ja päätin laittaa kotimme huonejärjestyksen aivan uusiksi. Tämä ruuhkavuosien keskellä remontoiminen on oikeasti todella, todella hidasta puuhaa, mutta kunhan vaan arki pyörii mukavasti niin remppahommatkin joutaa odotella. Kaikki on edelleen hieman kesken, mutta hiljaa hyvä tulee, eikös? 


Meidän kaksi pienintä lasta, 3v tyttö ja 2v poika asustelevat samassa huoneessa, jonka väritys on sen vuoksi pidetty aika neutraalina ja tietenkin myös yhtenäisenä meidän kodin muiden huoneiden sävyihin. Huoneeseen omat pienet säväyksensä tuovat tietenkin lelut, joita löytyy kaikenlaista nukeista pikkuautoihin. Minit muuttivat kotimme isoimmasta makuuhuoneesta meidän vanhempien makuuhuoneeseen, jonka päätyseinä on maalattu lempparillani, täydellisen harmaalla Tikkurilan maalisävyllä nimeltään laasti. Onneksemme seiniin ei tarvinnut tehdä juurikaan uusia reikiä tuota kolmikerroksista hyllyä lukuunottamatta, joka on kiinni kahdella ankkuriruuvilla. Meidän vanhempien sängyn yläpuolella olleesta pitkästä hyllystä jäi 3 ruuvinreikää, jotka täytyivät juuri sopivasti tuolla pienellä Ikean hyllyllä, sekä tuolla ihanalla Tuutilullasta meille juuri kotiutuneella salama -yövalolla*. Tuo salama valon teho riittää iltasadun lukemiseen ja se on aika kivasti juuri sopivalla korkeudella illan lukuhetkiä ajatellen, lisäksi valo hohtaa palaessaan melko coolina neonkeltaisena!


Ostin reilu vuosi sitten testiin yhden rullan mattamustaa washiteippiä, jolla oli jo silloin tarkoitus teippailla lastenhuoneiden seiniä. Nyt siivoillessani löytsin rullan uudelleen ja inspiroiduin taiteilemaan hieman uutta ilmettä lastenhuoneen tylsälle seinälle. Teippailut tein täysin vapaalla kädellä, joten linjat eivät ole sen vuoksi täysin suoria, eikä niiden kyllä tarvitsekaan olla. 

Washiteippi on japanilainen riisipaperista tehty teippi, joka on siitä ihana, että se tarttuu hyvin monenlaisiin pintoihin, mutta on helppo saada myös irti jälkeä jättämättä! Teippailemisessa on vain luovuus rajana, koska tuota joustavaa teippiä on todella helppo käsitellä. Yhden pienen, pienen jännitysmomentin tässä projektissa aiheutti se, että rulla oli vajaa, joten en osannut yhtään arvioida monta senttimetriä sitä oli jäljellä. Lopulta kävi kuitenkin niin, että rulla riitti juuri ja juuri tähän ''taideteokseen'' ja siitä tuli juurikin niin kiva kuin pitikin, mitäs tykkäätte?

Tuota teippausta tekisi mieli jatkaa hieman pidemmällekin, joten täytynee laittaa uusi rulla tilaukseen. 
Oletteko muut kokeilleet teippailla washiteipillä?

Yritän tässä lähiviikkoina tehdä postauksen, jossa näkyy lastenhuone kokonaisuudessaan :)

IHANAA ALKAVAA VIIKKOA KAIKILLE ! 
*saatu

1 comment:

Kiitos viestistäsi <3

CopyRight © 2019 EMMI / MUSTAVALKOISTA