Mansikkainen suklaakääretorttu (gluteeniton, kananmunaton)

Meillä on ollut jo useamman vuoden perinteenä leipoa ''JUHANNUSKAKKU'', joka on ollut pari viimeistä vuotta kääretorttu. Resepti on niin superhelppo ja hyväksi todettu, joten halusin jakaa tämän myös tänne blogin puolelle.

MANSIKKAINEN SUKLAAKÄÄRETORTTU (gluteeniton, munaton)
2,5 dl Semper hieno gluteenitonta jauhoseosta
1/2 dl perunajauhoja
2 dl sokeria
2rkl kaakaojauhetta
2 tl leivinjauhetta
2 tl vaniljasokeria
2 dl maitoa
50g sulatettua voita
Sekoita kuivat aineet keskenään. Lisää maito ja sulatettu rasvat. Sekoita huolellisesti tasaiseksi massaksi ja kaada vuoratulle pellille. Tasoittele ohueksi levyksi ja paista uunin keskitasolla 250*c n. 5min. Paistoajan kanssa kannattaa olla tarkkana, ettei pohja pala. Kumoa levy sokeroidulle leivinpaperille. Anna kääretortun jäähtyä leivinliinan alla.

TÄYTE 
1 prk (n. 2dl) Vispikermaa
1 prk (200g) Valio maustettua rahkaa makea mansikka
1/2 dl mansikkahilloa
1 1/2 dl mansikoita pilkottuna
suklaahippuja oman maun mukaan
Vatkaa kerma vaahdoksi. Lisää rahka. Yhdistä hillo ja pilkotut mansikat, lisää seos täytteen joukkoon. Levitä seos jäähtyneelle pohjalle, kääri kevyesti rullalle leivinpaperin avulla. Anna rullan maustua jääkaapissa vähintään pari tuntia!

PÄÄLLE
1 prk (n.2dl) Vispikermaa
1 prk (200g) Valio maustettua rahkaa makea mansikka
1 1/2 dl mansikoita pilkottuna
suklaahippuja oman maun mukaan!
Vatkaa kerma vaahdoksi ja lisää joukkoon rahka. Levitä seos kääretortun päälle ja ripottele päälle mansikkapaloja ja suklaa hippuja. Päälle voi laittaa myös vaikkapa vaahtokarkkeja koristeeksi!
VINKKI! Jos haluat leipoa kääretortun tavallisilla jauhoilla, korvaa gluteenitonjauhoseos+perunajauhot 3 dl vehnäjauhoja.

Ei kommentteja