Appelsiini-porkkanakakku (kananmunaton)

sunnuntai 8. huhtikuuta 2018

Kokeilin tänään tehdä kuopuksen toiveesta porkkanakakkua hieman sovelletulla ohjeella, josta tulikin yllättäen ihan hyvää. Kananmunaton leipominen jännittää ihan joka kerta, mutta onneksi harvoin missään leivonnaisessa aivan täysin epäonnistun. En ole aiemmin laittanut appelsiinia porkkanakakkuun, mutta se olikin mukavan raikas lisä siihen! Oletteko muut kokeilleet? Kakun kuorrutin hyvin perinteisellä porkkanakakun kuorrutuksella ja päälle ripottelin hasselpähkinärouhetta. Tässäpä ohje tähän herkkukakkuun! ♥ 


Taikina:
noin 4 1/2 dl hienoa porkkanaraastetta
2 dl rypsiöljyä

1 1/2 dl appelsiinimehua (noin 2 appelsiinia)
3 dl fariinisokeria
5 1/2 dl vehnäjauhoja 
1/2 dl perunajauhoja
1 1/2 tl leivinjauhetta
1 1/2 tl ruokasoodaa
1/2 tl suolaa
2 tl kanelia

Kuorrutus:
200g maustamatonta tuorejuustoa
75g voita
2,5dl tomusokeria
2tl vaniljasokeria

Päälle:
Hasselpähkinärouhetta tai esimerkiksi raastettua appelsiinin kuorta

Kuori porkkanat ja raasta ne hienoksi raasteeksi. Purista appelsiinimehu. Sekoita sokeri, öljy ja appelsiinimehu. Sekoita kuivat aineet keskenään erillisessä astiassa. Yhdistä taikinat ja sekoita lusikalla tasaiseksi ja lisää joukkoon porkkanaraaste. Kaada taikina voideltuun vuokaan tai pieneen peltiin. Paista 175 asteessa noin 20-30 minuuttia.


Leppoisaa sunnuntai-iltaa kaikille! 

x Emmi

2 kommenttia

  1. Heippa! Minkä kokoiseen vuokaan itse teit kakun? Meille on tulossa lauantaina vieraita ja mieleni tekisi porkkanakakkua ja tämä ohje vaikuttaa tarpeeksi nopealta ja simppeliltä :)

    VastaaPoista
  2. Tämä taisi olla 24 cm halkaisija. Sopii hyvin isompaankin tai uunipellille :) tuli aika paksu tällä 24 vuoalla ☺️

    VastaaPoista

INSTAGRAM @emmidaily

© MUSTAVALKOISTA. Design by FCD.