Iho kesäkuntoon!

April 09, 2018

Yhteistyössä Eco Beauty Joensuu

Olen pitkään kärvistellyt talven ja hormonaalisten muutosten aiheuttamista iho-ongelmista, johon sain nyt hieman apuja. Yhteistyössä Eco Beautyn kanssa aloitimme iho kesäkuntoon -projektin, jonka tavoitteena on myös ehkäistä raskauden mukana tulevia ihomuutoksia.

"Eco Beauty -kauneushoitola on erikoistunut ekologiseen luonnonmukaiseen kauneudenhoitoon. Ideologia perustuu luonnon ja ihmisen kunnioittamiseen, joten hoidoissa käytetään ainoastaan luonnonkosmetiikkaa.
Tavoitteena on tarjota kokonaisvaltainen ja rentouttava hoitoelämys, jonka aikana keskitytään asiakkaan hyvinvointiin."
Minulla on ollut ongelmana löytää iholleni sopivaa kosmetiikkaa ja olenkin ollut pitkään luonnonkosmetiikan ja synteettisen kosmetiikan sekakäyttäjä. Ihoni on pintakuiva sekaiho ja etenkin nyt talviaikaan se on ollut paikoin todella haastava hoidettava. Yksi ongelma sopivan kosmetiikan löytämiseen on ollut hajusteherkkyyteni - en siedä juuri ollenkaan synteettisiä tuoksuja ja ne käyvät minulla todella pahasti henkeen. Hajuvesiä en ole käyttänyt enää vuosiin ja usein synteettisestä kosmetiikasta löytyy hajusteita jopa ripsiväristä! Vaihdettuani kampaajan työt opiskeluihin, olen huomannut sietäväni enemmän luonnonkosmetiikkaa, jonka tuoksut tulevat luonnollisista raaka-aineista.

Kävin hetki sitten Eco Beautylla ESSE erikoiskasvohoidossa*, jossa samalla kosmetologi Titta analysoi ihoni tämänhetkisen tilanteen. Ihooni tehtiin kevyttä puhdistusta ja sitä tehokosteutettiin naamioiden ja erikoisampullin avulla. Kasvojeni ihon kunto ei ollutkaan niin hälyttävä kuin luulin, vaan suurin osa ongelmistani on helposti hoidettavissa riittävällä kosteutuksella ja veden juomisen lisäämisellä. Epäpuhtauksia, kuten mustapäitä löytyi sen verran, että niitä lähdetään poistamaan noin kuukauden kuluttua, kunhan ihoni on ensin saatu rauhoitettua tasapainoon oikeanlaisilla tuotteilla. 

Kokemuksena ESSEn erikoiskasvohoito oli todella rentouttava. Vaikka Eco Beauty sijaitsee kaupungin keskustassa oli se kuitenkin pystytty hienosti eristämään kaikesta ympäristön melusta. Hoitohuone oli tunnelmallinen, sopivasti valaistu ja taustalla soi rauhallinen musiikki. Lisäksi kosmetologi sai ammattitaitoisella, rauhallisella olemuksellaan luotua kiireettömän ja välittävän ilmapiirin, kiitos vielä Tittalle!

"Esse on luomusertifioitu hoitolatuotesarja, joka pohjautuu afrikkalaisiin aktiiviainesosiin ja uusimpaan tieteen läpimurtoon – ihmisen mikrobiomiin, joka on luultua tärkeämpi myös ihonhoidon näkökulmasta.
Esse on ammattituotesarja kauneushoitoloihin ja kuluttajatuotteet ovat myynnissä vain valtuutetuilta kosmetologeilta"
Kasvohoidon jälkeen sain mukaani kattavan infopaketin ihon hoitooni liittyen ja sain ihoni epätasapainon hoitoon muutaman tuotteen ESSE organic -ihonhoitosarjasta. Kasvohoidon myötä jätin kaikki synteettiset ihonhoitotuotteet sivuun ja sitoudun hoitamaan ihoani pelkästään luonnonkosmetiikalla. Arkimeikistä löytyy vielä muutama tuote, jotka eivät ole luonnonkosmetiikkaa, mutta toivon löytäväni niille korvaavat tuotteet luonnonkosmetiikan puolelta.


Tällä hetkellä ihanasta ESSEn ihonhoitosarjasta minulta löytyy seuraavanlaiset tuotteet:

Sensitive Cleanser*, joka on herkälle iholle kehitelty voidemainen puhdistaja. Se on kehitetty minimoimaan ihon ärsytystä poistaen kuitenkin meikin tehokkaasti. Tässä tuotteessa on mieto, ehkä hieman vaniljainen tuoksu. Tuote on 100%sesti luonnollinen ja sen tuoksukomponenttien määrä on alle 0,03%. Herkälle iholleni tämä on sopinut todella hyvin. Meikinpuhdistukseen teen puhdistuksen kaksi kertaa, ilman meikkiä puhdistan ihoni tällä tuotteella kerran. Tämä tuote on käytössä aamuin ja illoin.


Ihon kosteutukseen sain pakkauksen Omega Deep Moisturizer -hoitovoidetta*, joka sisälsi hoitovoidetta viisi pientä purkkia. Ihoni on ollut kuivuuden takia haastava ja nyt reilun viikon käytön jälkeen se on alkanut herätä henkiin. Iho tuntuu pehmeältä ja säteilevämmältä, vaikka ihon puhdistautumisprosessi onkin lähtenyt käyntiin. Tämä voide sopii loistavasti myös meikin alle, eikä jätä ihoa rasvaisen tuntuiseksi. Käytän tätä hoitovoidetta myös yövoiteena.


Kolmantena tuotteena oikea megatuote, nimittäin ESSE eye & lip cream*. Tämä tuote sisältää runsaasti aktiiviaineita, jotka kosteuttavat ja pehmentävät herkkää ihoa. Herkälle silmänympärysiholleni tämä on ollut loistava! Olen testannut paljon erilaisia silmänympärysvoiteita, jotka ovat aiheuttaneet ikäviä, lieviä allergisia reaktioita. Tämä tuote on ihanan hellävarainen ja sopii käytettäväksi myös huulivoiteena.


Ennen kasvohoitoa otin kuvat kasvojeni ihon kunnosta ja olen sen jälkeen kuvannut ihoani noin kerran viikossa. Julkaisen kuvia täällä blogissa sitten kunhan ihossani on alkanut tapahtua toivottua muutosta. Tällä hetkellä kasvoissani on käynnissä jonkinlainen puhdistautumisprosessi, joka tietenkin johtuu ainakin osittain aiemmin kehnosti hoidetusta ihosta. Tämän projektin aikana on myös mielenkiintoista seurata, kuinka osaltaan raskaus vaikuttaa ihoni kuntoon! Sitä ehditään seurata vielä (toivottavasti) noin 20 raskausviikon ajan.


Käytättekö muut luonnonkosmetiikkaa 
ja löytyykö teiltä käytöstä esimerkiksi näitä ESSEn tuotteita?
Ihanaa alkanutta viikkoa kaikille  
*saatu

No comments:

Post a Comment

Kiitos viestistäsi <3

CopyRight © 2019 EMMI / MUSTAVALKOISTA