Raskauskuulumiset rv 28

June 05, 2018


Raskaus on edennyt ihan hurjaa vauhtia, enkä oikeastaan ihan koko ajan muista edes olevani raskaana. Olo on todella hyvä, kun pahoinvointi vihdoinkin loppui muutama viikko sitten. Laskettuun aikaankin on enää alle 90 päivää, joka tuntuu ihan hurjalta!!  Nyt on alkanut jännittämään se, kuka tulee hoitamaan lapsia siksi aikaa kun olen synnyttämässä. Meidän tukiverkostosta puolet asuu noin 30 km päässä ja lähellä asuvat isovanhemmat ovat lähdössä ulkomaille lasketun ajan tienoilla. En kyllä pelkää sitäkään, että synnyttäisin yksin, koska uskon synnytyksen olevan vielä nopeampi kuin kuopuksen, joka kesti kaikkinensa 2,5h. Aikaa ei siis ole jäädä miettimään lähdemmekö synnyttämään vai ei! Onneksi asumme vain parin kilometrin päässä sairaalasta, joten sen puolesta ei tarvitse hätäillä.


Vointi on ollut nyt aivan yllättävän hyvä, eikä mitään erityistä ole tähän asti ilmaantunut. Paino on noussut todella maltillisesti, vain 4 kiloa, joka on todella vähän ajatellen aikaisempia raskauksiani. Vauvan liikkeet tuntuvat jo mukavasti, vaikka keskellä masua oleva istukka niitä vaimentaakin. Näyttäisi siltä, ettei sokerirasitusta tässäkään raskaudessa tarvita (jee), joten se kokemus jäänee minulta kokonaan kokematta. Kokemushan sekin olisi ollut, mutta en pistä pahakseni, etten sinne vieläkään ole päässyt tai joutunut. Mutta on tämä masu aivan ihana, vaikka moni osaakin iloita puolestani kuumia kesäkelejä, heh. Ainut vaiva on oikeastaan liitoskivut, mutta muuten tunnen olevani hyvässä kunnossa ja voivani hyvin. Kaikki siis hyvin ja kivasti täällä. 

Vauvahankintoja olemme tehneet jo mukavasti ja enää puuttuu vain muutamia pieniä juttuja ja ne kaikkein kalleimmat hankinnat eli vaunut ja turvakaukalo. Vaunut ja kaukalo on kuitenkin jo päätettynä, mutta haluamme ne kotiin vasta mahdollisimman lähellä laskettua aikaa. Pinnasänkyä emme ole myöskään ostaneet eteen pyörimään ja olen vähän kahden vaiheilla ostammeko Stokken sleepi -sängyn vai vuokraammeko ensimmäisten kuukausien ajaksi Vaavi-sängyn. Onko kenelläkään lukijalla tuota Vaavi-sänkyä? Hyvällä mallilla siis asiat hankintojen suhteen. On jotain juttuja, mitä ostamme vasta sitten kun tarve tulee, esimerkiksi sitteri, kantoliina tai kantoreppu ja leikkimatto. Emme siis halua yhtään turhaa härpäkettä eteen pyörimään! Tällä kertaa meille tulee ihan super ihana unipesä, joka vaatii kyllä ihan oman postauksensa. Unipesän turvallisuudesta on monenlaista keskustelua, mutta itse en usko olevan sen vaarallinen siihen asti, kunnes lapsi ei osaa kääntyä. Onko teillä kokemusta unipesistä? Unipesä olisi kyllä hyvä perhepetiä ajatellen, jossa todennäköisesti vauva tulee nukkumaan suurimman osan öistään.


Varsinaisia mielitekoja ei ole edelleenkään ilmaantunut, joka on yllättänyt tässä raskaudessa täysin. Ehkä jonain päivinä tekee mieli enemmän vesimelonia tai jäätelöä, mutta muuten ei edes tekisi mieli syödä. Olo on oikeastaan koko ajan kylläinen, mutta siitäkin huolimatta pyrin syömään säännöllisesti ja terveellisesti.

Helpottavaa on se, että jos meidän vauva syntyisi nyt syystä tai toisesta, niin hänellä olisi hyvät mahdollisuudet selviytyä! Tällä viikolla pikkuinen on jo noin 34 cm pitkä ja painaa noin 1200g! Melkoinen pötkö siellä masussa siis köllii. 


Mukavaa tiistai-iltaa kaikille! 

// Huomenna olisi suunnitelmissa käydä hieman hemmottelussa eli ripsihuollossa ja askarrella koristeita neitokaisen synttäreille. Täytyisi myös käydä hankkimassa neidin synttärilahja, joka sitten odottaa valmiina syntymäpäivän aamulla. Teemana meillä on tänä vuonna perhoset, joten niitä sitten tulee löytymään hieman sieltä ja täältä kotia. 

Maanantaina juhlimme esikoiseni synttäreitä Kuhasalossa, josta vuokrasimme juhlia varten ison kodan. Siellä koristeissa näkyi Super Mario, joka on aika in tuolle 10v pojalle tällä hetkellä. Synttärit onnistuivat hieman kehnosta säästä huolimatta todella kivasti ja sankari oli tyytyväinen juhliin. Mietin vielä teenkö näistä metsäsynttäreistä erillistä postausta, ehkäpä? Eli melkoinen synttäriviikko meneillään! :) //

P.S. Otan mielelläni vastaan postaustoiveita eli jos tulee mieleen jotain ideoita, josta haluaisitte kuulla täällä blogissa niin laittakaa viestiä täällä tai vaikkapa instagramissa! 

3 comments:

  1. Haluaisitko kirjoittaa esikoisesi odotuksesta ja vauva-ajasta?

    ReplyDelete
  2. Kiitos ideasta! Voi olla etten kovin laajasti ainakaan. Olemme päättäneet, etten hänen kuviaan julkaise blogissa, kuten ei myöskään muistakaan lapsista tule enää suoria kasvokuvia. Joten se postaus jäisi ilman kuvia ja se taas ei ole minun tyylistäni. Mutta täytyy miettiä :)

    ReplyDelete

Kiitos viestistäsi <3

CopyRight © 2019 EMMI / MUSTAVALKOISTA