Helppo raparperi-mansikkapiirakka (kananmunaton)

maanantai 9. heinäkuuta 2018



Sain tänään ison nipun raparperia, josta päätin oitis leipoa raparperipiirakan. Mielestäni raparperi ja mansikka sopii ihanasti yhteen, joten niitä oli aivan pakko yhdistää tälläkin kertaa. Resepti on tuttuun tapaan kananmunaton ja siitä saa täysin maidottoman jättämällä pohjan voitelun pois. En muista kerroinko jo, että pääsemme  vihdoinkin syksyllä kananmuna-altistukseen, jolloin testataan meidän kuopuksen herkkyys kananmunalle. Todella jännittävää! Olisipa ihanaa, jos se allergia olisi jo selätetty. Jatkuva anafylaksian pelko on aika stressaavaa, varsinkin kun kaikki eivät ota allergiaa tosissaan. Mutta tässäpä ohje herkulliseen piirakkaan!


Taikina: 

4 dl vehnäjauhoja 
1.5 dl sokeria
0.5 tl suolaa
2.5tl leivinjauhetta
2.5tl vanilliinisokeria
2.25 dl vettä
1 dl öljyä



Päälle:

raparperinpaloja
mansikoita
ripaus sokeria

Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää joukkoon vesi ja öljy. Sekoita niin, että ainekset menevät sekaisin - älä vaivaa! Kaada taikina kevyesti voideltuun vuokaan ja lisää päälle mansikat ja raparperit. Laita päälle ripaus sokeria ja paista uunissa 200 asteessa noin 30min. Nauti vaniljakastikkeen tai vaniljajäätelön kera!



Herkullista maanantai-iltaa kaikille! 

Lähetä kommentti

Latest Instagrams

© MUSTAVALKOISTA. Design by FCD.