Ikuinen vauvakuume

July 19, 2018

Päätin, että viimeinen raskaus on se, jossa haluan kokea ihan kaiken ihanan, etenkin odotuskuvauksen, joka oli viikko sitten. Meistä on puolisoni kanssa otettuna todella vähän yhteiskuvia, joten oli ihana päästä kuvattavaksi ammattilaiselle näin kuudennen hääpäivämme alla. En malttaisi odottaa millaisia kuvista tuli! Kuvaus oli itsessään ihana ja voimaannuttava kokemus,  joten suosittelen kyllä odotuskuvausta ammattilaisella ihan kaikille.


Viimeinen raskaus on kulunut todella nopeasti ja en edes muista voineeni näin hyvin tässä vaiheessa raskautta kuin nyt. Mitään erityisiä vaivoja ei ole vaan kaikki on sujunut todella kivasti. Toki liitoskipuja on ollut ja välillä supistelee ja on tukala olo, mutta se kuuluu asiaan. Sen takia en ole kokenut luontevaksi kirjoitella raskaudesta täällä kovinkaan paljoa, kun mitään erityistä ei ole ollut. Nyt raskautta on jäljellä enää noin kuukausi, joka on kieltämättä alkanut hieman jännittää. Parasta on kuitenkin ollut se, että olen saanut nauttia kivoista kesäpäivistä lasten kanssa kotona, joka sekin on ainutlaatuista. Ensi kesästä kun ei vielä tiedä, mitä kaikkea se tuo tullessaan, vaikka luulen, että lapset ovat senkin kesän kotona ja teen sivussa opintoja ja ehkä myös jotain oman alan töitä. Ollaan tehty extempore reissuja koko kesän niin koko perheenä, kuin ihan kaksin puolison kanssa. Ensi vuodelle mietittiin pitkästä aikaa ulkomaanmatkaa, jonka voisi sitten veronpalautuksilla kustantaa - olisipa ihana lähteä vaikka kaupunkilomalle kaksin tai sitten jonnekin lämpimään perheen kesken! Ja täytänhän minä tänä vuonna 30, joten se jos joku olisi joko juhlan tai reissun arvoinen ikä. Vaikka lasten kanssa kotoilu on ollut ihanaa, niin kyllä nuo pienet kaipaavat jo päiväkotikavereita! Se on hieman harmillista, että leikkitreffejä samanikäisten kanssa saa järkättyä vain harvakseltaan näin kesällä, kun kaikilla on omat menot ja työt. Syksyä siis odotellaan jo monestakin syystä.


Erikoista tässä raskaudessa on se, etten ole laittanut vielä juuri mitään valmiiksi vauvaa varten. Hankinnat on jo suurimmaksi osaksi tehty, mutta ne odottavat omissa pahvilaatikoissaan niin romanttisessa paikassa kuin meidän makuuhuoneessa. En halua laittaa vauvan sänkyä tai muutenkaan tavaroita valmiiksi pölyttymään vaan odotan mieluummin lähemmäs elokuun puoliväliin ennen kuin aktivoidun. Jos lähtö tulisi huomattavasti ennen laskettua aikaa niin uskon, että puoliso osaa laittaa tavarat paikoilleen. Ehkä ensimmäistä ja toista lasta odottaessa jaksoi hössöttää kaikesta jo hyvissä ajoin, mutta ei, ei enää neljännen kanssa.


Mutta kyllähän se on todettava, että minulla on vauvakuume jo valmiiksi! En edes voinut kuvitella, että neljäs raskaus olisi näin ihana, joten kieltämättä jään vielä kaipaamaan raskaana olemista, etenkin tätä masua. Mutta mun ikä on nyt se, joka ei jousta ja kyllä elämässä on vielä muutakin koettavaa kuin uusi raskaus. Haluan valmistua, perustaa yrityksen ja tehdä juuri sellaista työtä josta nautin joka päivä! Voin sitten vuoden päästä linkata nämä fiilikset kaikille, jos höyrähdämme vielä yhteen vauvaan. Mies on sitä mieltä, ettei tämä pikkuinen voi ilman kaveria jäädä, haha! Joten never say never. NEVER. Eikä sitä edes voi tietää tulisiko meille vauvoja. Mutta voiko ikuisesta vauvakuumeesta edes parantua? Luulen, että ei!


Saimme Bebesiltä muutaman ihanan tuotteen vauvaa varten, joista yksi on tuo kuvissa näkyvä suloinen peacock -soittorasia.  Tämä soittorasia pääsee paraatipaikalle leijailemaan vauvan sängyn yläpuolelle, kunhan sänky on omalla paikallaan. Kuvissa päällä oleva musta imetys-/odotusmekko on myös Bebesin, joka on ollut todella suurella käytöllä jo nyt raskausaikana. Mekko on maxipituinen, mutta minulla pituus jää pituuteni ja masun vuoksi hieman vajaaksi. En kuitenkaan ole antanut sen häiritä käyttöä! Kangas on myös ihanan joustavaa ja vartaloa myötäilevää olematta kuitenkaan ahdistava päällä. Mekkoa on saatavilla myös sinisenä ja mielestäni se sopii mainiosti niin arkeen kuin juhlaankin. Suosittelen siis!


Mutta nyt on vietävä lapset iltapuuhiin! Meidän rytmit on kesällä välillä vähän mitä sattuu, joten senkin takia kiva kun syksy tulee.
Oikein ihanaa torstai-iltaa kaikille!

7 comments:

 1. Just pohdin tänään tuota ikuista vauvakuumetta ja jostain yht äkkiä kimmonneita suurperhehaaveita, vaikka jo kaksikin tuntuu pistävän välillä hermot riekaleiksi. Mutta silti...

  Onnea loppu odotukseen, onpa tää aika mennyt äkkiä!

  ReplyDelete
  Replies
  1. Se on jännä miten aika kuultaa muistot :D

   Ja kyllä, aika on mennyt todella äkkiä ja tuntuu, että nyt kesällä se oikein juoksee! Kiitos paljon <3

   Delete
 2. Jos lähdette matkalle kaksin, miten pienen vauvan voi jättää kotiin?

  ReplyDelete
  Replies
  1. Ihan pientä vauvaa en jättäisi hoitoon, mutta esimerkiksi ensi syksynä hän on jo lähemmäs vuoden ikäinen niin on jo mahdollista tehdä pieni reissu. Luulen kuitenkin, että jos lähdetään aiemmin niin vauva kulkee tietenkin mukana. :) Reissu koko perheenä tuntuisi kuitenkin kivalta ajatukselta, kun meidän vanhimmat lapset ovat jo sen ikäisiä, että heistä on paljon apua :)

   Delete
 3. Olen samaa mieltä, että siitä kuumeesta ei voi parantua. :D
  Mä sanoin tän kuudennen synnyttyä, että nyt on hyvä ja niin onkin.♥ Itseni tuntien kuitenkin tiedän mitä on vielä edessä (vauvakuume), mutta luulen meidän lapsiluvun olevan nyt tässä.♥ Mutta eihän sitä koskaan tiedä mitä elämä tuo tullessaan.

  ReplyDelete
  Replies
  1. Jotenkin minulla on sellainen tunne, että teidän lapsiluku ei oo vielä tässä! <3 Sä oot niin ihana äiti sun lapsille ja jotenkin äitiys on täysin sun juttu, etten kyllä ihmettelisi jos teille tulisi vielä yksi <3

   Delete

Kiitos viestistäsi <3

CopyRight © 2019 EMMI / MUSTAVALKOISTA