Turvallisesti auringossa – Luonnonkosmetiikan paras aurinkosuoja

July 22, 2018

Kaupallinen yhteistyö Eco Beauty Joensuu kanssa


Tämä kesä on ollut säiden puolesta todella ihana. Aurinkoa ja hellettä on todella riittänyt, vaikka jatkuva kuumuus on kieltämättä hetkittäin on ollut melko tukalaa raskausvatsan kanssa. Lapset ovat kuitenkin nauttineet kovasti! Ollaan käyty melkein joka päivä rannalla ja ulkoillaan päivittäin pitkiä aikoja. Ainut suuri ongelma on nestetasapainon ylläpitäminen, joka on toisinaan todella hankalaa leikki-ikäisillä lapsilla. Omassa veden juomisessa on myös välillä ongelmia, mutta sen kyllä huomaa heti omassa olossa, kun on tullut juotua liian vähän. Yrittäkäämme nyt nauttia näistä helteistä, vaikka sitten tuuletin kainalossa – pian on pitkä sadekausi edessä ja kylmyyttä taas riittää.

Auringolta suojautuminen on meidän pienimmille lapsille jonkinlainen automaatio. Neidin päiväkotiryhmässä kävi ennen kesälomaa asiantuntija pitämässä lapsille pienen tuokion aiheeseen liittyen ja mukaan sai ottaa oman aurinkovoiteen, jonka käyttöä harjoiteltiin yhdessä. Oikeastaan siitä hoitopäivästä lähtien neiti on jaksanut valistaa meitä muita aurinkosuojan tärkeydestä ja hän muistaa rasvata ihonsa ihan joka päivä. Tiesittekö, että auringolta tulisi suojautua myös pilviselläkin säällä? Kuopus tuntui alkukesästä pukeutuvan mieluiten pitkähihaiseen paitaan ja housuihin, joka on ihan pienille se paras mahdollinen vaihtoehto, mutta nyt alkaa jo sortsit kelvata. Aurinkovoidetta olemme laittaneet hänellekin niihin kohtiin, joista iho jää näkyviin. 


Algamarisin aurinkovoiteet ovat meille tuttuja jo pidemmältä ajalta, mutta välillä meillä oli testissä muitakin aurinkovoiteita. Meidän perheen tytöillä eli minulla ja neidillä on molemmilla herkästi palava iho, joten aurinkovoidetta on käytettävä. Nyt tänä kesänä lapset ovat käyttäneet ainoastaan Algamariksen SK50+ Ecocert -sertifioitua aurinkovoidetta*, joka on täysin luonnollinen ja hajusteeton tuote. Tämä aurinkovoide on suunniteltu lasten herkälle iholle ja se suojaa kattavasti UVA- ja UBA -säteiltä. Luonnonkosmetiikassa käytetyt UV-filtterit ovat mineraali- eli epäorgaanisia filttereitä, joista käytetään yleensä nimitystä fysikaalinen aurinkosuoja (titaanidioksidi ja sinkkioksidi). Ne suojaavat kemiallisten suodattimien tavoin sekä UVA- että UVB-säteiltä, mutta toimivat kuin peili, eli heijastamalla auringonsäteet pois iholta muuttamatta säteitä miksikään muuksi, jonka vuoksi ne eivät synnytä vapaita radikaaleja. Algamariksen aurinkovoiteet on hypoallergisia, eivätkä ne sisällä nanopartikkeleita. Tuote sisältää luomu sheavoita, joka kosteuttaa, suojaa ja korjaa ihoa. Tuotteen luomu kookosöljy pehmentää, kosteuttaa ja suojaa herkkää ihoa. Lisäksi Patentoitu Alga-gorria yhdiste suojaa, kosteuttaa ja ravitsee ihoa.


Tämä aurinkovoide on siis mainio valinta niin luonnon kuin herkän ihonkin puolesta. Käytän itse myös tätä lasten aurinkovoidetta herkän ihoni takia eli se soveltuu mainiosti myös aikuisten käyttöön. Vaikka voide on purkista otettuna valkoista, niin se levittyy iholle ohueksi kerrokseksi, eikä siis jätä ihoa valkoiseksi, kuten muutamat muut fysikaaliset aurinkovoiteet. Tuote ei myöskään tahraa vaatteita ja sopii hyvin lievästi atoopiselle iholle. Ainut miinus puoli tässä voiteessa on se, että se ei lähde iholta pelkällä vesipesulla vaan sen poistoon iholta tarvitsee kuorinta- tai pesukintaan. Aurinkovoide on öljyliukoinen, joten sen poistamiseen käy jokin öljyinen tuote– meillä on ollut käytössä kookosöljy.


Omille kasvoilleni sain lisäksi testattavaksi Algamariksen -aurinkosuojan*, joka on tarkoitettu kasvojen ja kaulan iholle, suojakerroin tässä on 30. Näissä Algamariksen tuotteissa ihan superia on se, että ne sopivat mainiosti allergia- ja tuoksuyliherkille. Oma ihoni reagoi nyt raskausaikana epämääräisesti ihan kaikelle, mutta tätä voidetta olen pystynyt nyt käyttämään. Ensimmäisellä kerralla jostain syystä kasvojen iho tästä alkoi punoittamaan, mutta nyt sitä samaa reaktiota ei ole enää tullut. Melko usein kasvoillani on jonkinlainen aurinkosuojan sisältävä meikkivoide, mutta ihan kotioloissa lasten kanssa ulkoillessa olen käyttänyt vain tätä tuotetta kasvoillani. Meikittömyys on ollut näillä helteillä melko pakollista, koska meikkivoide sulaa ainakin omalta iholtani hetkessä pois! Mutta näitä tuotteita voin ainakin suositella herkkäihoisten käyttöön!


Millaisia keinoja teillä on auringolta suojautumiseen?
Onko Algamariksen -aurinkovoiteet tuttuja?

Mukavaa uutta viikkoa kaikille!

No comments:

Post a Comment

Kiitos viestistäsi <3

CopyRight © 2019 EMMI / MUSTAVALKOISTA