SYYSVAUVAN KOTIUTUMISVAATTEET

August 22, 2018

Minulla on ihania uutisia! Puolisoni jäi eilen lomalle ja olen siitä ihan maailman onnellisin! Ihan huippua, että pystytään nyt hoitamaan arkea yhdessä seuraavat KOLME viikkoa, jonka aikana meidän vauva syntyy aivan varmasti. Toivoisin vauvan syntyvän tässä loman alussa, mutta saas nähdä mennäänkö sitten yli ajalle asti, toivottavasti ei! Lapsetkin saavat nauttia vielä lomasta isin kanssa ennen kuin vauva syntyy. Hiljalleen noin parin viikon päästä laskeudutaan kohti päiväkotiarkea, jota molemmat odottavat innolla. Lapset ovat hoidossa vain osapäiväisesti eli kaksi kokonaista ja yhden puolikkaan päivän. Lasten harrastukset alkavat myös ensi viikolla ja molemmat odottavat niitä jo innoissaan. Kuopus aloittaa ensimmäisen oman harrastuksen konservatorion musiikkikerhossa, joka on kerran viikossa. Tyttö jatkaa talvella aloitettua balettia, mutta siirtyy nyt opetukseen eri paikkaan kuin keväällä.


Tänään vihdoinkin tuli rennompi olo, kun meidän vauvan turvakaukalo ja telakka saapuivat kotiin! Ei ehkä olisi kannattanut jättää niiden hankkimista näin myöhälle, mutta hienosti ehtivät tulla ennen synnytystä. Hankimme vauvalle Maxi-Cosin Cabriofix -kaukalon ja siihen easy-fix -telakan. Lisäksi samassa paketissa tuli adapteri, jolla saamme kaukalon kiinni vaunujen runkoon. Itse tykkään todella paljon kaikista käytännöllisistä ratkaisuista ja me pärjätään nyt mainiosti yksillä rattailla. Aiemman kaukalon kanssa piti ostaa erilliset rattaat joihin sen sai kiinni, joten koen tämän paljon kätevämpänä ratkaisuna. Kaukalon hankitaan tein paljon kyselyitä mm. instagram -tililläni ja ihanasti sain kyllä kokemuksia erilaisista kaukaloista. Suurin osa vastanneista suositteli tätä kaukaloa, joka on saanut myös ihan hyviä arviointeja. Meille tärkeimmät kriteerit oli keveys, koko ja se, että kaukalon saa adapterin avulla kiinni meidän vaunujen runkoon. Vaunuista tulee postausta ensi viikolla, joten olkaapas kuulolla silloin! 


Turvakaukalon somistusta varten saimme ihanalta PikkuVaniljalta kaukaloon sopivan Baby's Only päällisen ja kuomun*, sekä kauniin ja käytännöllisen lämpöpussin*. Tuo lämpöpussi on kyllä ihan ehdoton must have tuote syys/talvivauvalle! On vaan niin helppo sujauttaa vauva lämpimään pussiin, joka suojaa tuulelta ja tuiskuilta. Baby's Onlyn lämpöpussi meillä on ollut aiemminkin ja se oli kyllä pelastus. Jos nyt ei iske mikään kamala helleaalto, niin vauva kotiutuu tuossa ihanassa lämpöpussissa pelkät sisävaatteet päällä. Päähän toki sujautetaan myssy ja käsiin lapaset.

Vielä mietin otanko vauvalle omat vaatteet mukaan myös sairaala-ajalle. Kaksi viimeisintä vauvaa puettiin heti synnyttyä omiin vaatteisiin, eikä sairaalan vaatteita taidettu juurikaan käyttää. Mutta nyt haluan ehdottomasti pitää vauvaa ihokontaktissa niin paljon kuin mahdollista, joten vauvanvaatteet voivat olla turhia ennen kotiutumista.


*saatu
Mukavaa keskiviikkoiltaa kaikille!
Palataan taas 

No comments:

Post a Comment

Kiitos viestistäsi <3

CopyRight © 2019 EMMI / MUSTAVALKOISTA