Suloiset kummikutsut!

October 28, 2018


Vauvan ristiäisiä vietetään aivan pian ja monia varmasti kiinnostaa meidän vauvan nimi. Olen aiemmin instagramissa höpötellyt, ettemme sitä julkistaisi sosiaalisessa mediassa ollenkaan, koska se ei vaan tunnu oikealta. En tykkää enää käyttää muidenkaan lastemme oikeita nimiä täällä blogissa tai instagramissa, sen halusin lopettaa heti uuden blogin alusta alkaen. Ehkä se tulee väkisin esille jonkun koristeen muodossa, mutta katsotaan tilanne sitten juhlien jälkeen millaisia kuvia sieltä tulee.

Meidän lasten nimet eivät ole ihan niitä perus Maija tai Matti, vaan nimiksi on valikoitunut suomalaiseen suuhun sopivia kansainvälisiä nimiä. Meillä oli vauvan nimeksi kaksi vaihtoehtoa, joista toinen oli Mimosa. Kutsuimme vauvaa Mimosaksi koko raskausajan - oikeastaan heti plussasta lähtien, koska olimme jo silloin varmoja tyttövauvasta. Mieheni olisi halunnut jo meidän aiemmasta tytöstä Mimosan, mutta hänkään ei ollut sen nimen näköinen. Minulla on muuten ollut todella voimakas tunne jokaisen kohdalta siitä, että kumpaa sukupuolta vauva edustaa, joten esikoista lukuunottamatta nimet on keksitty jo raskausaikana. On kyllä hauskaa, että meillä lapsistani joka toinen on poika ja joka toinen tyttö! 


Kuulumme molemmat ev.lut seurakuntaan ja jos lapsi kastetaan seurakunnan jäseneksi on suositeltavaa, että kaksi kummeista kuuluu samaan kirkkoon. Onneksi nykyisin on mahdollista anoa kirkkoherran suostumuksella mahdollisuutta vain yhteen kummiin ja jos kummeja ei löydy, niin seurakunnalta löytyy omia kummeja, joiden avulla mahdollistetaan kirkkoon liittyminen. Halusimme ehdottomasti meidän tytölle kummiksi kaksi vahvaa naista, jotka ovat myös meille tärkeitä henkilöitä. Pyysimme kummeiksi siskoani ja hyvää ystävääni, jotka molemmat onneksi suostuivat tähän tehtävään! Kummit kysyimme kesällä kummikutsuilla, jotka meille suunnitteli ja piirsi ihana Tihluuna. Sain keväällä yhteydenoton heiltä ja en vaan voinut olla suostumatta tähän pyyntöön! Saimme siis molemmille kummeille uniikit kutsut, joiden avulla he saivat rauhassa miettiä suostuisivatko he pyyntöön vai ei. Tottakai se jännitti, koska emme osanneet edes miettiä muita vaihtoehtoja, mutta onneksi he suostuivat molemmat! 


Lasten kummit saavat itse määrittää oman kummiutensa ja sen, kuinka paljon he haluavat olla läsnä lapsen elämässä. Emme missään nimessä velvoita heitä mihinkään, mutta en usko, että he ristiäisten jälkeen mihinkään vauvan elämästä katoavatkaan. Me mietimme pitkään myös vaihtoehtoa nimiäisille, jolloin lapsi saisi sitten isompana itse päättää siitä kuuluuko hän mihinkään kirkkoon vai ei. Mutta, koska kaikki muutkin perheessämme on kastettuja, niin halusimme sen nytkin tehdä. Osa lähimmäisistä tietääkin jo vauvan nimen, jonka kerroimme heti syntymämn jälkeen, mutta ymmärrettävästi osa halusi odottaa ristiäisiin asti. Meillä kotona nimeä kuitenkin käytetään jo avoimesti eikä sen sanomista olla varottu mitenkään.


Olisi kiva kuulla mitä mieltä olette kummiudesta, onko teillä kummilapsia ja miten olette päätyneet valitsemaan kummit lapsillenne?

*Kummikutsut saatu 

4 comments:

  1. Hei, haluaisin kysyä sellaista että kun et julkaise lastesi nimiä, niin eikö se ole hieman ristiriidassa sen kanssa että kuitenkin julkaiset heistä kuvia? Tai jotenkin itsestä tuntuu että jos lapsia haluaa suojata jotenkin somemaailmassa niin ennemmin mainitsisin nimet kuin laittaisin heistä kasvokuvia.

    ReplyDelete
  2. Suoria kasvokuvia ei taida isommista enää ollakaan, vanhimmasta ei ole ollut koskaan :) Vauvasta olen julkaissut, mutta hän ei näytä niissä edes itseltään. Nimet on heiltäkin vilautettu joskus, mutta en tykkää niitä täällä käyttää. Nimen perusteella lapsista alkoi löytymään kuvia esim googlesta, joten se ei tuntunut kivalta. Nyt kun niitä ei enää ole käytetty, niin niitä kuviakaan ei enää löydy. Kaikkein paras olisi olla julkaisematta yhtään mitään, mutta kun on kerran sen virheen tehnyt niin ei sitä voi enää perua.

    ReplyDelete
  3. Eikö lapsen nimi olekaan salaisuus!? Sehän lukee kortissa!

    ReplyDelete

Kiitos viestistäsi <3

CopyRight © 2019 EMMI / MUSTAVALKOISTA