AAMUPÄIVÄ MEIDÄN KANSSA!

November 22, 2018

Meidän päivä -postausta on toivottu jo kauan, mutta en ole vaan saanut sitä aikaseksi. En ole edes tainnut tähän blogiin aiemmin tällaista tehdäkään? Kaikkein hankalinta tässä on se kuvaaminen, kun täytyisi muistaa ottaa kuvia joka hetkestä. Päätin kokonaisen meidän päivä postauksen sijaan kirjoitella meidän ihan tavallisesta aamupäivästä tai puolikkaasta päivästä, koska yleensä silloin meillä on eniten touhua. Iltaisin sitten jo rauhoitutaan ja laitetaan puhelimet syrjään, joten ne on usein tosi tylsää luettavaa. Ja muutenkin on hassua, että tällaiset postaukset kiinnostaa, koska uskoisin meidän arjen olevan aivan tavallista kuin muillakin. Ihan kaikkea tapahtunutta on tosi hankala kuvailla tai kirjoittaa, mutta näin pääpiirteittäin meidän päivä klo 6-16 on tässä postauksessa. 

Keskiviikko-torstai välinen yö oli rauhallinen, vauva heräsi syömään jossain vaiheessa aamuyötä ja jatkoi sitten unia meidän vieressä. Mies oli lähtenyt töihin klo 6.15 ja meidän 4-vuotias poika tuli viereen samoihin aikoihin.


Klo 6.30 Herätyskello soi ja herätän esikoisen valmistautumaan koulupäivää varten. Keitän aamukahvia ja alan selaamaan sähköposteja ja muita viestejä, sekä vastailen niihin. Lapset heräävät klo 7 aamupalalle, jonka jälkeen he jatkavat eilisen illan leikkiä. Vauva jatkaa edelleen yöunia ja päätän meikata ja valmistautua kauppareissua varten.


Klo 9 Vauva nukkuu edelleen ja lapset leikkivät omiaan, joten höpöttelen instagramiin kriisistäni. Ihana Tiina laittaa viestiä ja pyytää meitä ulkoilemaan, joten päätän, että siirretään kauppareissu iltapäivään ja lähdetään lounaan jälkeen ulkoilemaan.


Klo 9.40 Vauva viimein herää, syö ja sen jälkeen tehdään aamutoimet. Klo 10.15 Alan tekemään lapsille lounasta, tällä kertaa nakkikeittoa. Valmistelen samalla itselleni tonnikalasalaatin ja syön sen samalla kun teen keiton loppuun. Isommat lapset piirtelevät ja vauva viihtyy vieressä sitterissä.


Klo 11 Isommat syövät lounaan ja sillä aikaa etsin heille ulkovaatteita. Viihdytän ja syötän vauvaa. Klo 11.30 ollaan vihdoin ulkona ja mennään kavereiden kanssa puistoilemaan. Ulkona on ihan hurjan kylmä viima ja käydään vielä laittamassa hieman lisävaatetta. En kuitenkaan löydä itselleni kunnollisia hanskoja ja joudun ottamaan mukaani ensimmäiset käteen sopivat.

Klo 13 Ollaan takaisin kotona, vauva nukkuu edelleen vaunuissa ja isot katsovat sillä aikaa elokuvaa, kun valmistelen välipalaa. Keitän samalla päiväkahvin ja jaan kuvan instagramiin. Imuroin ja siivoan keittiön.


Klo 13.30 Esikoinen saapuu koulusta ja välipalan jälkeen katsotaan yhdessä kotitehtävät ja höpötellään koulupäivästä. Kaikki ok ja vauva nukkuu edelleen. Juon vihdoin sen päiväkahvin ja kirjoitan hetken tätä postausta. Vastaan tulleisiin sähköposteihin, soitan yhden työpuhelun ja laitan läppärin kiinni. Alan pesemään pyykkiä ja siivoillaan yhdessä lasten huonetta.


klo 14.50 vauva herää. Syötän hänet, leikitään jumppamatolla ja samalla rakennellaan isojen kanssa palikoilla. Klo 16 mies tulee kotiin ja lähden viemään esikoisen keskustaan juhlimaan serkun synttäreitä. 


Huh, jo tämä puolikas päivä oli tosi hankala kuvailla ja harmitti, etten ihan aina muistanut kirjata kaikkea ylös. Mutta pääpiirteittäin näin. Meillä on aika sellainen lupsakka meininki, ei turhista stressailla! 

Meidän vauva muuten syö 2-4h välein, jos en muistanut jokaista syöttöä tänne laittaa niin ei hätää. Normaali arkipäivä sisältää myös kiukkuja, mutta tänään oli yllättävän leppoisaa yhtä uhmakohtausta lukuunottamatta. Kiinnostaako teitä tällaiset arkiset postaukset?


Mukavaa torstai-iltaa kaikille!

4 comments:

 1. Arkipostaukset kiinnostaa kyllä! :) Mua kiinnostaa aiheena myös imetys. Saat kuulostamaan sen niin helpolta, syötän vauvan. Itsellä on imetyksestä niin eri kokemus, ihana kuulla että se saattaa sujua noin hyvin ilmeisesti. Tekin paljon ulkoilette, miten suojaat ettei tule rintatulehdusta? Mukavaa viikonloppua t. Iida

  ReplyDelete
  Replies
  1. Heippa! Kiva kun kiinnostaa :) Ja joo, voisin imetyksestä kirjoitellakin! Olen vähän arponut sen kanssa, että kuinka paljon se kiinnostaisi, mutta teen kyllä postauksen :) Kivaa viikonloppua :)

   Delete
 2. Tuo teidän uusi sohva on tosi pieni, miten oikein mahdutte siihen noin isolla perheellä?

  ReplyDelete
  Replies
  1. Jos luit sen uudistunut olohuone postauksen niin siinä kerroin, että olemme ostamassa sohvaan jatko-osia, eli kaksi palaa tai yksi pala ja nojatuoli tulee :) haluttiin ensin hahmottaa yhdellä sohvalla se, että miten meidän olohuoneeseen mahtuu. Aika harvoin kyllä edes yhdessä olohuoneessa vietetään aikaa :)

   Delete

Kiitos viestistäsi <3

CopyRight © 2019 EMMI / MUSTAVALKOISTA