Ihanat ristiäislahjat & vauvan nimestä

November 26, 2018

Palataanpa vielä 3 viikon takaisiin, meidän pienen tytön ristiäisiin lahjojen muodossa! Moni mietiskelee usein, että mitä ihmettä sitä antaisi vauvalahjaksi tai ristiäislahjaksi, joten ajattelin vinkata tähän muutaman meidän vauvan saaman lahjan. Kuvasin lahjat vauvakirjaa varten, joten oli helppo napata kuvat myös tänne. Kastejuhlaa pääset kurkkaamaan tästä postauksesta. 


Toivoimme ristiäislahjaksi käytännöllisiä juttuja kaikenlaisten perinteisten kummilusikoiden ja muiden koriste-esineiden sijasta. Jokaisella lapsella on kastejuhlassa lahjaksi saatu säästölipas, ja sellaisen meidän pikkuinen sai myös itsekin isovanhemmiltaan. Lippaaseen on myös kaiverrettu vauvan nimi ja syntymäaika. Enimmäkseen lahjaksi tuli rahaa, jolla sitten ostettiin vauvalle vaatteita ja osa laitettiin säästöön tulevia isoja hankintoja ajatellen. Meidän täytyisi lähikuukausina hankkia pinnasänky ja ei ole enää kauaa, kun olisi aika jo hankkia syöttötuoli, kääk!

Vauva sai lahjaksi aivan ihastuttavan Lumoanin mekon, joka menee varmasti sopivasti ensi kesänä! Rakastan Lumoanin mekkoja ja itseltäni löytyy niitä myös. Tämän Linnea -mekon sävy on aivan hurmaava ja sopii meidän tytölle hyvin.


Lahjaksi tuli myös vauvakirja, joita meidän tytöllä on yhteensä kolme kappaletta! Päätettiin, että nyt saa isovanhemmatkin ottaa kopin, jotta saamme muutakin sisältöä kirjoihin, kun vain omia juttujamme. Tämän vauvakirjan lisäksi meiltä löytyy Suloinen Tarina Sinusta ja Oot niin ihana -vauvakirja, jotka ovat myös hyviä vaihtoehtoja. Lahjaksi tuli myös ihan super suloinen juustonpala -purulelu ja lahjakortti lastentarvikeliikkeeseen.


Tulevia ruokailuhetkiä ajatellen vauva sai etunimen ensimmäisellä kirjaimella varustetun Design lettersin nokkamukin. Nyt vauvallakin on oma kirjainmuki, kuten meillä muillakin on ja Ainun pupuja. Toista pupua voi käyttää uniriepuna ja se toimii myös käsinukkena, niin söpö!


Seurakunnalta vauva sai pienen lasten raamatun ja rukouksia kirjan ja vapaaehtoisen työntekijän neulomat kauniit villasukat! Meidän seurakunnan kirkon salissa on kastepuu, johon on ripustettu kastelintuja, joissa lukee kastettujen vauvojen nimiä. Tuon kastelinnun saa omakseen jossain vaiheessa, en muista milloin, mutta idea oli tosi ihana! Saimme valita kastelinnun värin itse ja meidän isompi tyttö valitsi yllätys yllätys vaaleanpunaisen linnun pikkusiskolleen. Me ei olla itse kovinkaan uskonnollisia, mutta siitä huolimatta kaikki lapset on kastettu. Tavallaan koetaan sen kasteen ja seurakuntaan kuulumisen tuovan turvaa lapsille. Sitä on hankala sanoiksi pukea!


Koska en puhu lapsista somessa nimillä, niin olemme päättäneet, että meidän vauva on jatkossa "Mimosa" tai lyhennettynä M ja isommat lapset ovat tyttö A ja poika L. Näin lapset ovat ehkä hieman helpommin tunnistettavissa jos heistä satun jotain mainitsemaan. Mimosa oli meidän vauvan "masunimi", joten sillä on luontevaa jatkaa täällä. Sama nimi myös meinasi jäädä käyttöön meidän vauvalle, mutta ei hän sitten lopulta näyttänytkään Mimosalta. 


Oikein ihanaa maanantaita kaikille!

4 comments:

 1. Jäi mietityttämään että profiilissa lukee että äiti neljälle, mutta poatauksessa vain lapset M, A ja L?

  ReplyDelete
  Replies
  1. Moikka! Hyvä
   Kysymys! Se johtuu siitä, että mun vanhin poika on jo teini-ikäinen, eikä hänen isänsä kanssa koeta, että hänestä tarvitsee täällä kirjoitella :) en ole kun ehkä pari kertaa täss 7 vuoteen hänestä kirjoittanutkaan.

   Delete
  2. Ja hänestä olen käyttänyt nimeä esikoinen ja näin jatkossakin :) lisään sen vielä postaukseen :)

   Delete

Kiitos viestistäsi <3

CopyRight © 2019 EMMI / MUSTAVALKOISTA