MEIDÄN IKEAT - TOP 5

November 21, 2018

Noin 70% kotimme kalusteista on hankittu IKEAsta ja näin on varmasti monen, monen muunkin kotona. IKEAn kalusteet ovat olleet kestäviä meidän perheen käytössä ja kaiken lisäksi käytännöllisiä sekä edullisia. Tykkään useiden kalusteiden muunneltavuudesta todella paljon, joista hyvinä esimerkkeinä Bestå -sarja sekä meidän uusi Söderhamn -sohva. Sohva ei kuitenkaan vielä pääse TOP 5 -listalle, koska kokemusta siitä on vasta niin vähän aikaa. Siispä esittelen nyt ne tuotteet, joista meillä on vähintään vuoden kokemus tai enemmänkin. Rajasin postauksen IKEAt vain viiteen tuotteeseen, koska meiltä näitä IKEAlaisia löytyy aivan liian monta. Ehkä jopa ahdistavan monta tuotetta samasta osoitteesta? Mutta ovathan ne edullisia ja suurin osa ainakin laadultaan ihan huippuja.


1. MALM -sängynrunko laatikoilla

Tämä on oikea tilaihme! Tämä sänky on ollut meillä jo useamman vuoden ja ollaan tykätty juuri siitä, että alalaatikoista löytyy säilytystilaa. Patjoina meillä on Unikulman runkopatjat, joten erillistä sälepohjaa ei olla tarvittu laittaa. Suosittelen kyllä lämmöllä tätä, etenkin, jos kotona on puutetta säilytystilasta.2. SLÄKT Sängynrunko+alasänky+säilytystila

Esikoiseni huoneessa oli pitkään iso kerrossänky, joka tuntui syövän huoneesta aivan liikaa tilaa. Bongattiin reilu vuosi sitten tämä Släkt uutuus, joka on ollut aivan hurjan hyvä!  Yökyläilijöitä varten tosi kiva juttu! Alalaatikoissa on tilaa esimerkiksi petivaatteille. Tästä vanhemman pojan huoneesta en olekaan vielä postausta tehnyt!3. STUVA -säilytyspenkki

Meillä on näitä Stuvan säilytyspenkkejä useampi ja niitä löytyy molemmista lastenhuoneista. Nämä imee sisään mukavasti leluja ja tykätäänkin siitä, ettei esillä ole hirveästi tavaraa. Harmi, ettei tätä Stuvaa tällaisena enää valmisteta.4. BESTÅ TV-taso

Tykkään tämän tv-tason simppelistä ulkoasusta todella paljon ja siitä, että tämä on muunneltavissa monen näköiseksi! Tätä ennen meillä oli myös Ikean tv-taso, mutta isommalle televisiolle piti hankkia uusi ja molemmat ihastuttiin tähän heti. Ostimme tähän tv-tasoon myös jalat, mutta jostain syystä se on jäänyt nököttämään ilman jalkoja. Toisaalta olisi kiva nostaa se seinälle ja ehkä sen myös teemme vielä joku päivä!
5. HEMNES -kenkäkaappi

Tämä on myös useamman vuoden vanha ja vasta nyt alkanut hajota liitoksistaan. Kestää kuitenkin vielä käyttöä ja myös katseita. Minusta on kiva, kun eteisessä on kaikki kengät (ainakin suurin osa) piilossa, jolloin yleisvaikutelma on siistimpi.Löytyykö teiltä samoja IKEAn kalusteita?
Löytyykö jotain ylitse muiden vai etkö omista yhtään IKEAn kalustetta?

9 comments:

 1. Hei! Onko teillä vielä haaveissa rakennuttaa omakotitalo? :)

  ReplyDelete
 2. Meillä myös monia ikea kalusteita, joista ehdottomia suosikkeja ovat malm-lipastot ja yöpöydät, (kestäneet käytössä pitkään ilman ongelmia ja laatikoihin mahtuu hyvin tavaraa) ja ykkössuosikkini on se korkeampi ställ-kenkäkaappi joka imee enemmän kenkäpareja kuin muut kaapit! On myös kestänyt vuosien käytössä ilman kummempia käytönjälkiä ja täysin ehjänä! Tykkään :)

  ReplyDelete
  Replies
  1. Malm lipastot on kyllä tosi kivoja! Meillä on ollut niitä kans useampi ja samoin ne yöpöydätkin :)

   Delete
 3. Tuo sänky on kyllä paras osto meilläkin. Me tuunattiin toiselle puolelle laatikkosänky missä nuorimmainen nukkuu. Ehdottomasti myös Malm lipastot on huiput.

  ReplyDelete
  Replies
  1. Se on! :) joo itsekin seuraan aktiivisesti Ikea Hackerseja, sieltä saa hyvin vinkkejä :)

   Delete
 4. Onko nuo släkt ja malm -sängyt sävyltään sellaisia kermanvalkoisia, niinkuin Ikean kalusteet usein ovat, vai ovatko kylmemmän/puhtaamman valkoisia?

  ReplyDelete
  Replies
  1. Ihan perus puhtaanvalkoisia ovat kun esimerkiksi vertaa vaikka tuohon hemnes lipastoon joka on hieman kermaan taittava! :)

   Delete
 5. Aika elottoman värinen tuo teidän koti. Ihan kuin sairaala

  ReplyDelete

Kiitos viestistäsi <3

CopyRight © 2019 EMMI / MUSTAVALKOISTA