Tämän takia palkkasin moderaattorin

November 27, 2018Kun aloitin bloggaamisen 7-vuotta sitten ei minulla ollut minkäänlaista käsitystä siitä, että millaista tämä tulisi olemaan ja mihin asti minun olisi mahdollista päästä. Kun blogin kirjoittamisen aloittaa niin on selvää, että sen kasvun eteen on tehtävä töitä, jotta saa nimensä näkyviin, jos niin haluaa. 

Ensimmäisen blogini nimi oli something old, new, borrowed and BLACK!, joka oli siis hääblogi ja jonka avulla vasta opettelin bloggaamista. Kun häät olivat ohitse jäi se bloggaaminen ikään kuin tavaksi ja perustin toisen blogini And Something Daily:n, jonka nimi oli jatkoa hääblogilleni. Blogista muodostui odotus/perheblogi ja jossain vaiheessa se, että mitä kaikkea olinkaan lapsistani sinne julkaissut alkoi ahdistamaan ja päädyin laittamaan blogin salaiseksi ja lopettamaan hetkeksi bloggaamisen kokonaan. Tämän blogin aikana sain todella paljon erilaista ilkeilyä kommenteissani ja selvisikin, että suurimman osan takana oli yksi ja sama henkilö. Mikä tekee sen, että toinen ihminen ryhtyy mollaamaan toista? Samaan aikaan blogin lopettamisen jälkeen ostin itselleni uuden domainin WWW.MUSTAVALKOISTA.FI, jonka halusin varata itselleni jos sattuisin vielä joskus bloggaamaan. Niinhän siinä sitten kävikin, että tässä sitä ollaan oltu jo pari vuotta. Uusi blogi toi mahdollisuuden aloittaa puhtaalta pöydältä ja tein silloin päätöksen, että lapset ovat tässä blogissa sivuosassa. Halusin myös samalla lopettaa lasten kutsumisen heidän omilla nimillään ja se linja jatkui sitten uuden vauvankin kohdalla. Mimosa ei siis ole meidän vauvan oikea nimi, eikä hänen omaa nimeään tulla täällä koskaan julkaisemaan.

Mustavalkoista on mun kolmas blogivauva. En ole halunnut tästä koskaan mitään suurta, vaan tuoda tänne inspistä muidenkin arkeen jutuista, joita itsekin tykkään tehdä. En tee tätä blogia rahasta, vaikka tuloja minulle tästä säännöllisesti tuleekin. Niillä tuloilla maksan blogini ylläpidon, mutta myös moderaattorin palkan, jonka jouduin viime keväänä hankkimaan. Hän julkaisee kommentteja ainoastaan minun ohjeistukseni mukaan. Moderaattori mahdollistaa minulle mukavan työympäristön ilman ilkeitä, tarkoituksella pahaa mieltä tekeviä kommentteja, joita lähettää pääosin muutamat samat henkilöt. Nämä henkilöt on mun tiedossa ja heidän viestinsä tulee muutamasta eri ip-osoitteesta. Moni luulee piiloutuvansa anonymiteetin taakse, mutta sitä se ei valitettavasti ole. En usko, että kenelläkään on pokkaa tulla nimittelemään toista toisen työpaikalle tai haukkumaan lihavaksi keskellä katua? Vai onko?


Halusin pari viikkoa sitten tuoda esille tämän harrastuksen varjopuolen, sen, että kuinka kamalaa P*SKAA joskus tänne kommentteihin eksyy. Tämä viesti lipsahti moderaattoriltani julkiseksi ja se kieltämättä kirpaisi, etenkin, kun postaus oli tehty iloisin mielin ja siinä tuli esiin omaa positiivisuuttani. Onneksi minulla on teidät, ihanat lukijat ja seuraajat, jotka ihanasti tsemppasitte minua tässä. Tiedän, että joillakin ihmisillä on vaan tapana trollata, mutta hei please? Miksi ihmeessä?

"Kuinka paljon sinulle tuli raskauskiloja? Oletin sinusta nimittäin puheiden mukaan, ettei kiloja enää ole mutta näissä kuvissa näytät kyllä vähän muulta. Lihavat on lepposia ja niin, mutta on aika huijattu olo nyt. Nyt ei yllätäkään miksi et julkaise itsestäsi kuvia. Enkä sanoa pulleudessa mitään pahaa olevan, mutta lukijan huijaaminen on aika ala-arvoista"

KATEUS on ihan hirveä sana, enkä halua sitä käyttää. Mutta kenellä voi olla noin paha olla, että tulee purkamaan sitä toisen blogiin, jota kirjoitetaan positiivisella asenteella? Tämä viesti on ainut törkeä, jonka olen viime keväästä asti nähnyt. Rakentava palaute on aina tervetullutta, mutta kaikenlainen ilkeily EI. En ihmettele, että lapset kiusaavat toisiaan, jos vanhemmat antavat tuollaista esimerkkiä. Postaukseen pääset täältä. Jokainen niin kuin minäkin on joutunut tekemään valtavan määrän töitä oman asemansa eteen, eikä kenenkään, ei pienen, eikä isonkaan bloggaajan tarvitsisi saada toistuvasti törkeyksiä niskaansa.


On kurjaa, että ilman moderaattorin apua en yksinkertaisesti pystyisi tekemään tätä blogia. Vaikka nykyisin moni antaakin törkeän suoraa palautetta myös instagramissa, niin on se kuitenkin vielä täällä ihan eri levelillä. Olisi ihanaa saada tehdä omaa työtänsä rauhassa, mutta sitä se ei valitettavasti aina ole. Kaikkeen tähän on kyllä vuosien aikana turtunut, mutta silti se jaksaa hämmästyttää, miten joku kehtaa? Olen todella kiitollinen siitä, että mun oli mahdollisuus saada moderaattoriksi henkilö, johon luotan 150%sesti. Joka ei kerro mulle ainakaan suoraan tai kysymättä, jos joku on halunnut taas yrittää minua lannistaa. Jos et tykkää blogistani, niin aina voi äänestää jaloillaan ja valita toisen osoitteen. ;)

Loppuun vielä haluan sanoa sen, että kun kommentoit, niin mieti ensin, ennen kun tulet purkamaan pahaa oloasi toiselle.  Kenenkään ei tarvitse olla toisen roskakori.


Ihanaa tiistaipäivää kaikille! 

6 comments:

 1. Jösses ihmiset on... No, jätän sanomatta. Se energian määrä jonka Suomalaiset käyttää kateuteen, jos sen kaiken käyttäisi itsensä kehittämiseen niin saisi paljon enemmän irti itsestään eikä tarttuisi olla kateellinen ja piilottaa sitä kateutta ilkeisiin kommentteihin.

  ReplyDelete
  Replies
  1. Juuri näin! Tämä ilmiö on tosi yleinen, ja luullaan kun pidetään julkista blogia, että sinne voidaan tulla sanomaan mitä vain ilman vastuuta

   Delete
 2. Voi että! Ei voi ymmärtää, ei mitenkään. Minä työskentelin ennen ruokakaupassa, lopetin kun teki monella asiakkaalla mieli pyyhkiä lattioita. Kuten sanoitkin, niin RAKENTAVA palaute on aina tervetullutta. Mutta kuinka paha voi olla ihmisen olo jos tarvitsee tulla ruokakauppaan ilkeilemään myyjille? Teki monesti mieli kysyä, että anteeksi, missä sä käyt töissä. Että odotahan kun mulla on vapaapäivä niin tiedän mihin tulla oksentamaan! Ja ei, ikinä en sitä tekisi. Kiltteys on tämän päivän sivistystä.

  ReplyDelete
  Replies
  1. Joo, itsekin olen tuon kokenut. Käsittämätöntä miten ihmisiltä puuttuu käytöstavat!

   Delete

Kiitos viestistäsi <3

CopyRight © 2019 EMMI / MUSTAVALKOISTA