Vinkit talvi-ihon hoitoon luonnonkosmetiikalla + arvonta!

November 25, 2018

KAUPALLINEN YHTEISTYÖ
Eco Beauty Joensuu


On ollut suuri ilo tehdä keväästä asti yhteistyötä Eco Beautyn kanssa! Olen oppinut valtavasti omasta ihostani ja useaan kertaan löytänyt ratkaisuja ongelmiin joita ihossani on ilmennyt. Raskauden aikana ihoni oli aivan erilainen kuin normaalisti ja tuntuu, että nyt vihdoin se on alkanut normalisoitumaan. Raskauden jälkeen puski joitakin hormooninäppyjä, mutta nyt tilanne on lähes normaali. Ihostani löytyy herkkyyttä, joten nyt talven tullen täytyy kiinnittää erityistä huomiota sen suojaamiseen hoitoon. Ihon kuntoon vaikuttaa todella paljon myös se, miten syöt, liikut, mutta myös se, miten sitä hoidat. Olen nyt puolisen vuotta käyttänyt ihoni hoitoon ESSEn täsmätuotteita ja luulen, ettei ihoni olisi tässä kunnossa kun se on ilman oikeanlaisia tuotteita.


Kävin pari viikkoa sitten ESSE erikoiskasvohoidossa, jossa ihoni puhdistettiin ultraäänen avulla. Minulle on tehty ihonpuhdistus aina aiemmin mekaanisesti ja tämä kokemus oli kieltämättä paljon miellyttävämpi. Ultraäänen avulla ihostani puhdistui hyvin ikävät mustapäät, jotka kiusaavat minua säännöllisin väliajoin. Huokoseni ovat onneksi pieniä, joten ne on helppo pitää puhtaana.

Kysyin myös Eco Beautyn ihanilta kosmetologeilta vinkkejä talvi-ihon hoitoon, joita jaan tässä postauksessa. Minulle itselleni tuli aivan hurjan paljon ihan uutta tietoa talvi-ihon hoidosta, toivottavasti sinäkin saat tästä jotain uutta itsellesi!

Kuiva, tuulinen kylmä ilma ja pakkanen lisäävät kosteuden haihtumista iholta. Meillä Suomessa ilma on hyvin kuivaa ympäri vuoden, joten kosmetologit suosittelevat kosteuttamaan ihoa huolellisesti ympäri vuoden ja panostamaan siihen erityisesti talvella! Talvi-ihon hoidossa tulee siis huomioida riittävä kosteutus - kosteuta, kosteuta ja kosteuta! Olisi hyvä myös huomioida ihon suojaaminen ja vastustuskyvyn lisääminen. Ihonhoidossa tulisi muistaa oikeanlaiset, omalle iholle sopivat tuotteet.1. Puhdistustuote 
Oikeanlaisen puhdistustuotteen valitseminen on erityisen tärkeää myös talvella. Talvella kannattaa suosia puhdistustuotteita, jotka eivät sisällä voimakkaita peseviä aineita, koska pesevät aineet häiritsevät ihon kosteus-rasvatasapainoa. Hyvinä esimerkkeinä esimerkiksi Essen cream cleancer ja sensitive cleanser*, jotka puhdistavat meikin ja epäpuhtaudet lempeästi ja ne sopivat kaikille ihotyypeille. Sensitive cleanser on käytössä myös itselläni ja se sopii erityisesti iholle jossa esiintyy mm. herkkyyttä, rosaceaa, atopiaa, aknea tai POD:a.2. Kasvovesi
Kasvoveden suurin tehtävä on ihon pH-tasapainon palauttaminen. On siis hyvä muistaa, että se ei ole vain puhdistustuote vaan sen tehtävänä on myös hoitaa ihoa. Kasvoveden käyttö vaikuttaa mm. siihen miten muut ihonhoitotuotteet, kuten kosteusvoiteet ja seerumit imeytyvät iholle. Esimerkiksi jos iholla esiintyy miliumeja eli luufinnejä kannattaa niihin kokeilla kasvoveden säännöllistä käyttöä. Aamuisin ihon puhdistukseen riittää usein pelkkä kasvovesi, joka poistaa iholta yön aikana erittyneen talin pois. Kasvovesi on valittava oman ihotyypin mukaan ja se täytyy levittää niin, että se todellakin imeytyy ihoon! Itselläni on käytössä sensitive -linjan Sensitive Toner -kasvovesi*.3. Seerumi & ihoöljy
Seerumit sisältävät erityisen paljon hoitavia ainesosia ja ne pääsevät imeytymään kosteus- ja hoitovoiteita paremmin syvemmälle ihoon, koska vaikuttavien aineiden molekyylikoko on voiteita pienempi. Esimerkkinä Essen hyaluronihapposeerumi joka sopii iholle joissa esiintyy mm. epäpuhtautta, kuivuutta ja tukkeumia. Tuotteessa vesi on korvattu antioksidanttipitoisella ja tulehduksia rauhoittavalla rooibos -uutteella. Kigeliauute rauhoittaa tulehduksia ja ihoärsytystä sekä kiinteyttää ihoa vahvistamalla kollageenin tuotantoa. 

Viimeistään talvella olisi aika hankkia itselleen laadukas ihoöljy. Aivan kuten kehomme tarvitsee vettä ja hyviä rasvoja niin sama pätee myös ihoon. 
Ravitsevien ihoöljyjen käyttö iltaisin on erityisen suositeltavaa. Öljyt ravitsevat ihoa, vahvistavat ihon suojabärriääriä ja auttaa sitomaan kosteutta ihoon. Esimerkiksi Essen repair oil parantaa ihon yleiskuntoa ja elastisuutta. Se hoitaa myös aknearpia ja suojaa tehokkaasti ympäristön rasituksilta sekä vahvistaa ihon vastustuskykyä. Ohuelle, herkälle ja couperosa -iholle suositellaan sensitive-linjan Protect Oilia*.

4. Kasvonaamio
Aivan kaikki ihotyypit tarvitsevat yleensä talvella lisäkosteutta ja kasvonaamiot ovat hyvä apu siihen. Jos naamion käytölle ei ole päivällä aikaa, valitse naamio, jonka voi jättää yöksi vaikuttamaan! Yksi hyvä vaihtoehto on Esse Cream Mask, joka on superkosteuttava ja se sisältää A-,B-,E-,ja C-vitamiineja, joiden on todettu parantavan ihon rakennetta, vähentävän pigmenttiläiskiä ja edistävän solujen uudistumista. Lisäksi sain Ecobeautylta Essen Nourish Moisturiser tehokosteusvoiteen*, jota tuntuu iholla aivan ihanalta. Käytän tätä voidetta aina yövoiteena, jolloin iho saa kaikkein parhaimman hyödyn tuotteesta.

Minulle oli aivan uutta tuo kasvoveden tarkoitus ihonhoidossa, sekä ihoöljy on uusi miellyttävä lisä ihonhoidossani. Olen käyttänyt ESSEn tuotteita jo keväältä asti ja niiden teho on aivan uskomaton. Sensitive -linjan tuotteet ovat kuin tehtyjä minun herkälle iholleni ja niiden avulla olen saanut tasapainotettua ihoani. Tuliko sinulle jotain uutta tietoa tässä postauksessa?

Loppuun vielä arvontavinkki!
Instagram -tililläni @emmidaily starttasi juuri arvonta, jossa voittaja saa itselleen ESSEn erikoiskasvohoidon sekä ESSE Body Cleanserin. Kannattaa ehdottomasti osallistua jos asustelet lähellä Joensuuta tai suunnittelet reissua tänne!

*saatu

Ihanaa alkavaa viikkoa kaikille!

No comments:

Post a Comment

Kiitos viestistäsi <3

CopyRight © 2019 EMMI / MUSTAVALKOISTA