unikoulusta apua parempiin yöuniin?

January 24, 2019


Heipparallaa ja terkut täältä väsymyksen keskeltä! Kyllä v ä s y m y k s e n zZzz.. Olen kuin kävelevä zombie vauvan yöhulinoiden takia ja odotan innolla milloin tämä loppuu. Sen jälkeen kun vauva lähti ryömimään täytettyään 4 kuukautta on meidän yöt olleet enemmän ja vähemmän karmeita! Kaiken kukkuraksi meidän pinnasängyn toimitus viivästyi ja koska vauvaa ei voitu enää yöllä nukuttaa pienessä vaavisängyssä nukkui hän meidän vieressä. Toisille se vieressä nukkuminen sopii ja toisille taas ei. Meillekin se sopi alkuun, mutta nyt se ei ole enää turvallista, koska pelkään vauvan kierähtämistä lattialle. Hän liikkuu siis ihan joka suuntaan, joten pinnasänky on varmasti tässä tapauksessa ainut oikea vaihtoehto. 


Pinnasängyn saapumisen jälkeen vauva on onneksi nukkunut paljon paremmin ja herää syömään noin 3-10 kertaa. Aiemmin tämä luku läheni varmasti sataa. Viime yö meni kuudella herätyksellä ja pisin unipätkä oli 1,5 tuntia. Nämä on vaiheita, mutta siitä huolimatta me aiotaan kokeilla lempeää unikoulua vauvalle. Lähinnä me totutellaan hänet nukahtamaan omaan sänkyyn ja nukkumaan edes pieniä hetkiä siellä. Olen lukenut Unihiekkaa etsimässä -kirjaa ja sitä moni on suositellut avuksi tähän prosessiin.

verhokatos, lakanat ja joutsenpehmo saatu 

En haluaisi vielä aloittaa vauvalle kiinteitä, mutta ilmeisesti niidenkin aloittaminen saattaa tuoda joillekin parempia yöunia. Itse pelkään sitä, että saadaan takaisin ne ei toivotut masuvaivat, josta vauva kärsi ensimmäiset kuukaudet. Olisi ihana mennä nyt tämän viimeisen vauvan kanssa täysimetyksellä sinne 6 kuukauteen saakka, mutta voi olla, että alamme 5 kuukauden iässä maistattamaan pieniä määriä eri makuja.

Haluaisin kuulla teidän kokemuksia unikoulusta ja yöhulinoista! Miten teillä nukutaan?

Oikein ihanaa torstaita kaikille! 
Me taidetaan lähteä ulos happihyppelylle ja nauttimaan tästä ihanasta valonmäärästä!

4 comments:

 1. Meillä myös hulinat menossa. Hulinat alkoi viikkoa ennen 4kk ikää. Sitä ennen vauva oli jo pidemmän aikaa nukahtanut iltaisin omaan sänkyyn ja yöllä herättin vaan syömään. Ensi viikolla vauva täyttää puoli vuotta ja edelleen hulinat jatkuu. Varsinkin iltaisin tuo nukuttaminen vaatii aikaa, vaivaa ja itkua. Tsemppiä teidän öihin! Toivottavasti hulinat ei kestä teillä yhtä kauan kuin meillä, ja toivottavasti meidänkin hulinat pian jo loppuisivat. Unikoulua ei olla vielä harkittu. Vauva nukkuu omassa sängyssään ja on vielä täysimetyksellä.

  ReplyDelete
 2. Tulin vaan katsomaan ideoita ja apuja.. :D toinen zombi täällä! Meillä kyllä ekaan unipätkään auttoi omaan sänkyyn siirtäminen, olo on kuin uusi kun saanedes 4h nukkua putkeen! Tosin nyt meillä tehdään poskihampaita joten...:D meidän vauva on jo reilu vuoden joten pitäisi vaan rämpiä joku unikoulu Läpi. Tuntuu vaan niin vaikealta, kun jo valmiiksi on ihan kuoleman väsynyt!! Tsemppiä siis, tule kertomaan jos jokin maaginen auttoi!<3

  ReplyDelete
 3. Niin kaunis sänky, siinä varmasti saa hyvin nukuttua ja jumpattua :) meillä tyttö 4,5kk siirtyi viikko sitten omaan huoneeseen nukkumaan, yllättävän hyvin on mennyt. Hän ei ole varmaan ennenkään hoksannut missä me olemme yön, joten sikäli siirto oli helppo. Meillä ei vielä ryömitä, en sitten tiedä onko meillä myöhemmin edessä vastaava hulinakausi! Ihanaa viikonloppua teille, kiitos kauniista blogista. T. Iida

  ReplyDelete
 4. Oi uskon, että väsyttää! Onneksi kuitenkin vain ohi menevä vaihe, vaikka nyt ei ehkä siltä tuntuisi. Tsemppiä♡ mistä muuten lakanat ja joutsen?

  ReplyDelete

Kiitos viestistäsi <3

CopyRight © 2019 EMMI / MUSTAVALKOISTA