Herkuttoman tammikuun tuloksia ja fiiliksiä!

February 04, 2019

Ihan näin alkuun, oikein ihanaa helmikuuta kaikille! Hurjaa, että kohta on jo KEVÄT! Vietin tammikuun herkuttomana ja mahdollisimman sokerittomana, joka oli kaiken kaikkiaan ihan virkistävä kokemus. Instagram tililläni @emmidaily haastoin muitakin mukaan tähän ja oli ihana saada vertaistukea muista herkutonta tammikuuta viettävistä. En ole koskaan ajatellut olevani mitenkään koukussa sokeriin, mutta joulukuun herkuttelut alkoivat kirjaimellisesti tökkiä ja huomasin, että minulle oli kehittymässä jonkinlainen addiktio sokeriin ja suklaaseen. Alunperin ajattelin viettää kuukauden kokonaan ilman sokeria, mutta sitä löytyi myös kaurajuomasta, jota käytän kahvin kanssa, joten en sitten halunnut jättää kaikkea nautintoa pois. Tämä herkuton tammikuu oli yllättävän jees, vaikka mitään näin pitkää herkkulakkoa en ole koskaan pitänytkään.

kuva pixabay

Kaiken kaikkiaan herkuton kuukausi oli myös aktiivinen liikunnan suhteen ja sain hyvin kiinni salitreeneistä. Moni aloittaa aina vuoden ilman herkkuja ja alkoholia ja repsahtaa sitten uudelleen seuraavassa kuussa. Sen huomasi myös heti kuun alussa kuntosalilla, että sinne on tullut oikea kävijäryntäys siihen aikaan, kun itse käyn treenaamassa. Kuun loppua kohti alkoi salilla olemaan jo huomattavasti väljempää.

Kuukausi meni yllättävän nopeasti ja loppu kuukaudesta oli jo todella helppoa elää ilman herkkua. Kuun alussa etenkin lasten karkkipäivän karkit tuntui oikein tuoksuvan jo kaukaa kaapista nenään. Päätin kuitenkin olla sortumatta ja löysin tilalle korvikkeeksi taateleita, jotka ovat kyllä todella hyviä! Suosittelen ehdottomasti maistamaan lakritsilla ja kookoksella kuorrutettuja versioita - ne menee ihan karkeista! Yksi ainut repsahdus tuli yhdessä tilaisuudessa jossa oli tarjolla kakkua. Tajusin vasta kun olin syönyt sen palan, että hups mitä tapahtuikaan! Syytän tästä kokonaan huonosti nukuttujen öiden aiheuttamaa aivosumua.


Mutta miten jatkossa?

Ajateltiin nyt pitää vain se yksi herkkupäivä viikossa, mutta myös silloin syödään herkkuja kohtuudella. En todellakaan aio palata siihen päivittäiseen herkutteluun enää! 

Herkuttoman tammikuun ansioista..

*painoni putosi 4,6 kiloa
*iho on paremmassa kunnossa kuin aiemmin
*vatsakivut katosivat
*olo oli muutenkin paljon energisempi kuin pitkään aikaan

Eli herkuton tammikuu oli todella hyvä juttu minulle ja suosittelen ehdottomasti kokeilemaan kuukauden herkuttomuutta. Kuukauden ansioista syön nyt säännöllisemmin, enkä korvaa ruokailua herkuilla, näin olokin on paljon parempi. Toisaalta ei olisi huono juttu aloittaa tammikuuta aina näin!

Oletko kokeillut pitää herkutonta kuukautta?

4 comments:

 1. Hienoja tuloksia olet saanut! Sokerittomuus sinänsä on todella hyvä keino tutustua oman kehon toimintaan ja sillä tulee aika nopeasti tuloksia. Pakko nyt kuitenkin sanoa, että eihän sinun kuurisi ollut sokeriton jos siihen kuului herkuttelu taateleilla. Sokerin määrän suhteen ei ole väliä söitkö 100g taateleita vai 100g suklaata. Taateleissa sokeria on jopa enemmän. Toki perinteisten karkkien ja suklaiden korvaaminen muilla herkuilla on kivaa vaihtelua, mutta eihön se siihen ongelmaan sinänsä auta. Sokerikoukku jatkuu, eri tuotteen avulla vaan. Kannattaa kokeilla ennemmin miettiä miksi se taateli tuli syötyä tai miksi halusit herkutella. Näin oppii kohtuutta kun ymmärtää syyt syömisen taustalla.

  Hienoa, että jatkossa menet kohtuudeella herkkujen kanssa, mutta ehkä silloinkin voi miettiä syitä herkuttelun taustalla.

  Ja suosittelen kovasti kokeilemaan täyssokerittomuutta, avartaa mieltä suuresti!

  ReplyDelete
  Replies
  1. En väittänytkään, että olisi sokeriton. Taatelit oli minulla kahtena karkkipäivänä ja ne ei ole karkkia, menee korvikkeesta hyvin jos haluaa. Onhan se tietenkin itsensä huijaamista. ;)

   En koe, että minulla on sokerikoukku, joka oli silloin joulun aikaan kun herkuttelimme lähes päivittäin suklaalla. Ideana oli tehdä vähän puhdistusta kehoon ja siihen painon putoamiseen vaikutti myös radikaalisti muuttuneet liikuntatottumukset ja lisääntynyt veden juominen :) Imetän vielä meidän vauvaa, joten sen radikaalimmin en lähtenyt kunnon dieettiä tekemään. Tämä oli hyvä aloitus tähän vuoteen ja nyt on hyvä treeniputkikin ollut päällä jo tammikuun alusta alkaen.

   Onhan se totta, ettei kukaan tarvitse herkkuja elääkseen, mutta meistä on kiva herkutella perheen kesken yhtenä päivänä viikosta ja se on ollut lapsuudestani saakka lauantai. :)

   Täyssokerittomuus olisi mielenkiintoinen kokemus ja ehkä vielä joskus sen kokeilenkin. Tämähän oli vaan herkuton, ei suinkaan sokeriton :)

   Delete

Kiitos viestistäsi <3

CopyRight © 2019 EMMI / MUSTAVALKOISTA