Turvakaukalosta turvaistuimeen - Britax Römer Dualfix vauvalla

February 03, 2019

KAUPALLINEN YHTEISTYÖ
Preeco

Meidän vauva lähestyy kovaa vauhtia kuuden kuukauden ikää, joka on ollut meidän lapsilla se maaginen raja turvakaukalosta luopumiseen. Usein vauvat mahtuvat matkustamaan turvakaukalossa yli vuoden ikään asti, mutta me olemme kokeneet parhaimmaksi hankkia vauvalle uusi turvaistuin jo noin puolivuotiaana. Raskaan kaukalon kantaminen paikasta toiseen tunnu enää kaikkein turvallisimmalta vaihtoehdolta, eikä se ole enää kovinkaan ergonomista. Vauvan ja kaukalon yhteispainokin on jo melkoinen! Vauva siirtyy pian myös käyttämään vaunukopan sijaan rattaita, joten turvaistuimeen siirtyminen on ihan luonnollinen valinta. Meidän vauva nukahtaa enää vain harvoin lyhyiden automatkojen aikana ja silloinkin hänet on kätevä siirtää nukkuvana pois turvakaukalosta ilman, että otan kaukalon kokonaan pois autosta. Vauva siis mahtuu edelleen kokonsa ja painonsa puolesta turvakaukaloon, mutta matkustaminen vaikuttaa olevan paljon mukavampaa isommassa istuimessa.Saimme yhteistyön kautta Preecolta meidän vauvalle Britax Römer DualFix -turvaistuimen, jota voi käyttää jo vastasyntyneestä alkaen aina 18 kg asti eli tähän istuimeen mahtuu vielä meidän 4-vuotias poikamme. Tässä turvaistuimessa erityisen kätevää on se, että se kääntyy 360 astetta ympäri, joka helpottaa vauvan kiinnittämistä turvaistuimeen. Turvaistuimen saa siis käännettyä kohti auton ulko-ovia, joten istuimen säädöt ja turvavöiden kiinnitys on helpompaa. Turvaistuin kääntyy ympäri kätevästi nappia painamalla, joten tämän käännöksen saa tehtyä yhdellä kädellä. Jos tarvitsemme tätä väliaikaisesti käytettäväksi pojallamme niin oikeanlaiset säädöt onnistuu todella helposti! 


Turvaistuin on helppo asentaa autoon iso-fix kiinnikkeiden avulla ja näin on helppo varmistaa istuimen oikeanlainen turvallinen kiinnitys autoon. Tässä istuimessa 0-18 kiloiset lapset matkustavat selkä menosuuntaan ja 9-18 kiloisille istuin soveltuu käytettäväksi kasvot menosuuntaan. Kuitenkin suositus on matkustaa selkä menosuuntaan mahdollisimman pitkään mielellään 3-4-vuotiaaksi asti.

Suosittelen kurkkaamaan Preecon valikoiman turvaistuimet 0-18 kg asti, jos turvakaukalosta luopuminen on ajankohtaista. Lasten turvaistuin on yleensä aina yksi suurimmista hankinnoista, joten sen valintaan kannattaa käyttää aikaa ja vaivaa. Preecon valikoimasta löytyy tämän meidän DualFix -turvaistuimen lisäksi myös monenlaista muuta tarpeellista, kannattaa kurkata!


Palaan tähän tarkempien käyttökokemuksien kera kunhan olemme ensin testanneet sitä pidempään. Nyt jo tällä muutaman viikon käyttökokemuksella olemme todenneet istuimen hyväksi vaihtoehdoksi. Erityisen ihanaa tässä on se, että istuin on kuppimainen kuin kaukalossa ja siinä vauva matkustaa lähes makuuasennossa. Istuimen saa kallistettua kolmeen eri tasoon, joista makaavin asento on vauvalle ihanteellisin! Istuin tuntuu tilavalta, eikä se myöskään vie autosta kohtuuttomasti tilaa. Ja tuo istuimen kääntäminen on kyllä ihan huippu juttu! Uskon tämän olevan meillä käytössä pitkään, koska jos hän kasvaa suurinpiirtein samaa tahtia kuin sisarukset niin 4-vuotiaana hänellä on painoa 16-18 kiloa!

Missä vaiheessa te olette luopuneet turvakaukalosta?
 Löytyykö kokemuksia tästä turvaistuimesta isommalla lapsella?


No comments:

Post a Comment

Kiitos viestistäsi <3

CopyRight © 2019 EMMI / MUSTAVALKOISTA