VAUVA 5 KK

February 06, 2019


Vauva täyttää jo tällä viikolla 5 kuukautta ja tuntuu kyllä, että aika on mennyt niiiiin nopeasti.  Vastahan meillä oli aivan pieni vauva, joka nukkui suurimman osan päivästä, mutta nyt hereilläoloaika on lisääntynyt valtavasti. Käytännössä vauva nukkuu vain kahdet 30min-2h mittaiset päiväunet ja yhdet torkut. Yhdet pitkät unet hän nukkuu ulkona vaunuissa ja ollaan huomattu, että muutenkin nukkuminen on levollisempaa ulkona! Ollaan saatu rakennettua ihan kiva päivärytmi ja yöt ovat rauhoittuneet omaan sänkyyn siirtymisen jälkeen. Meidän unettomuudesta kirjoittelinkin aiemmin tässä postauksessa. Varsinaista unikoulua emme ole kuitenkaan vielä aloittaneet, vaan odotamme vielä jos yöt lähtisivät itsekseen tasoittumaan.


Bébéllä tuntuu olevan kamala kiire sisarusten perään ja hän lähti ryömimään jo täytettyään neljä kuukautta. Myös pakki löytyi pari viikkoa sitten ja omat varpaat on se maailman paras juttu!  Miten onkaan mahdollista maiskutella omia varpaita? Kääntyminen onnistuu nyt myös masulta selälleen, mutta usein hän kupsahtaa suoraan nurin ja siitä alkaakin hirveä huuto. Meidän vauva ei oikeastaan koskaan kitise vaan se karjuminen alkaa suoraan, kun harmi tulee :D Vauhti ei ole yhtään hidastunut sen ryömimään oppimisen jälkeen ja nyt hän nousee jo kontalleen. Mitä mitä? ihmettelemme miehen kanssa päivittäin tätä, koska kukaan meidän muista lapsista ei ole näin aikaseen lähtenyt liikkeelle. Mutta niinhän se on, että kaikki kehittyy omaa tahtiaan. Olisin kyllä toivonut, että hän viihtyisi sylivauvana pidempään, mutta tässä huomaa kyllä sen, että hän viihtyy todella hyvin lattialla.


Vauvan ensisijainen ravinto on edelleen minun maitoni, mutta nyt tällä viikolla aloitimme antamaan pieniä lusikankärjellisiä kiinteitä. Olen kyllä todella kiitollinen, että olemme päässeet tänne asti lähes tulkoon pelkällä imetyksellä. Vauvalla kuitenkin on selvät himot ruokaa kohtaan, joten päätettiin aloittaa maistelut jo nyt. Kurkkutikut ovat olleet hyviä kutiseviin ikeniin ja alkuviikosta hän maisteli avocadoa. Avocado ei päässyt jatkoon ja neiti kolaa soseet suoraan suusta. Bataatti odottaa listalla nyt seuraavana ja todennäköisesti teen siitä soseen jo viimeistään huomenna. Varsinaista syömistähän tämä ei tule vielä olemaan aikoihin, mutta luulenpa, että se sormiruokailu on se meidän juttu sitten, kun hän pääsee istumaan syöttötuoliin. Syöttötuoli laitetaan tilaukseen varmaankin tällä viikolla, että se ehtii tulla sitten sopivasti, kun vauvan istuttamiseen saadaan lupa. Aiomme tilata Stokken Steps -tuolin, joka meillä oli myös edellisellä vauvalla. Tripp Trapp meiltä löytyy, mutta koska sen puhdistaminen on niiiiiiin kamalaa, niin laitamme sen myyntiin. Viime vuodet tripp trapp on ollut koululaisella työpöydän ääressä. Se on itseasiassa muutenkin hieman huonossa kunnossa maalin kulumisen takia, joka taisi olla 2013 vuoden mallissa sama ongelma kaikissa.


Eli oikein ihana pieni, touhukas höpöttäjä löytyy täältä, joka on päiväsaikaan hyvinkin iloinen ja tyytyväisen oloinen. Toivotaan, että jossain vaiheessa ne yöhulinatkin loppuu ja saadaan koko perhe nukuttua hyvin.

Jos teillä on jotain toiveita vauva-arjesta niin voisin alkaa niitä toteuttamaan! Joitakin on jo tullut ja parhaani mukaan niihin paneudun tässä lähiviikkoina.

Ja hei, tulkaa seuraamaan meitä myös instagramiin @emmidaily , sinne päivittelen lähes joka päivä jotain vauvajuttujakin

Mitä teidän vauva-arkeen kuuluu? Joko teillä maistellaan kiinteitä?

8 comments:

 1. Miten muut lapset kokevat kun olet vaan vauvan kanssa kotona heidän joutuessa päiväkotiin? Etkö äitinä haluaisi olla yhtäpaljon kaikkia lapsia varten?

  ReplyDelete
  Replies
  1. He menevät oikein mielellään päiväkotiin, jossa heillä on ikäistään leikkiseuraa ja hyviä kavereita. Meidän viisivuotiaalla on lisäksi viskari, joka on hänelle tärkeä. Minä opiskelen äitiysloman ohessa, joka sekin vaatii tämän hoitojärjestelyn. :) Siitäkin olen aiemmin täällä puhunut.

   Ihan yhtä paljon olen maailman paras äiti kaikille lapsilleni, vaikka lapset saavat käydä 2,5 päivää viikossa päiväkodissa. :) Tämä on ollut todella hyvä ratkaisu ihan kaikkien kannalta.

   Delete
 2. Hei, kiitos mielenkiintoisesta blogista. Blogiasi on ilo seurata. :) Ja voi ei miten söpö tuo gugguun haalari. Minua on pohdituttanut viime aikoina, että minkä verran vauvalle kannattaisi ostaa vaatetta missäkin koossa. Olen täysin rakastunut esim. newbien vaatteisiin, ja jonkin verran niitä löytää edullisesti käytettynäkin eli siinä mielessä isoa tappiota ei välttämättä tule jos pienimpiä kokoja tulee ostettua liikaa.. Osaisitko sanoa kuinka paljon varasit vauvalle 50cm, 56cm ja 62cm vaatteita? Kuinka kauan mikäkin koko on ollut sopiva? Tietysti riippuu vauvan syntymäpainosta ja monesta muustakin tekijästä. En kuitenkaan joka päivä jaksaisi pyykkikonetta puolityhjänä pyörittää.. :) t. Jonna

  ReplyDelete
  Replies
  1. Kiitos sinulle <3

   Mun mielestä se riippuu siitä kuinka usein jaksat pyykätä. Meidän vauvalla oli kokoa 56 ja 62 noin 7 bodya ja 7 housut, jumppiksia, 4 yökkäriä/koko. Välillä tuntui liian paljolta ja toisinaan taas sai vaihtaa koko ajan vaatetta, kun vauva puklasi paljon :) Meidän 5kk tyttö käyttää kokoa 62, siirtyy nyt kokoon 68. Meillä 56 vaatteet oli etenkin newbiestä käytössä jo alusta alkaen, eivätkä olleet juurikaan isoja :)

   Delete
 3. Moi! Mulla olisi kysymys liittyen lapsiisi ja heidän näkymiseen somessa. Olen huomannut, että vauvanne näkyy todella paljon blogissa ja somessasi, etkö koe tätä vääränä häntä kohtaan? Oletko tietoinen, ettet saisi päättää hänen puolestaan laitetaanko hänen kuviaan nettiin. Ethän laita muidenkaan lastesi kuvia.

  Toinen asia mitä ihmettelen, on se ettet puhu pojistasi ollenkaan, sain aluksi mielikuvan että sinulla on vain tyttölapsia, mutta jokin aika sitten selvisi että sinulla on myös poikia. Miksi tytöt ovat somessasi näkyvämpiä kuin pojat? Koko sivun ulkoasu on vaaleanpunainen ja kaikki mitä julkaiset on tyttömäistä. Mihin pojat unohtuu? Poikien maailma on aivan yhtä ihana kuin tyttöjen!

  ReplyDelete
  Replies
  1. Moikka! He ovat myös vauvana näkyneet täällä, etenkin vanhassa blogissa. Et varmaankaan ole seurannut minua somessa kuin vasta vähän aikaa? :) rajasin noin 2v sitten kun tämän blogin perustin, etten lapsista juurikaan täällä puhu. Silloin kun meidän isommat lapset olivat pieniä niin heitä kuvasin ja kirjoitin paljonkin vanhaan blogiin, mutta sitten päätin, etten enää nyt kun ovat isompia niin julkaise kuvia kuin satunnaisesti.

   Some ei ole koko elämäni eli se kannattaa muistaa, että ruudun toisella puolella on se oikea elämä ja arki. ;) En todellakaan halua kertoa kovinkaan henkilökohtaisia asioita täällä.

   Pojat ei siis ole unohtuneet, mutta tämä ei niinkään ole päiväkirjamainen perheblogi, jota toisilla ehkä on :) Olen pyrkinyt päivittämään vain niitä itselle ajankohtaisia asioita, kevyitä aiheita täällä ja myös instassa. Nyt se ajankohtainen on vauva-aika, mutta en siitäkään ole mielestäni täällä juurikaan kertonut. Emme esimerkiksi ole kertoneet hänen nimeään julkisesti eikä täällä puhuta kenestäkään nimillä. Välillä isommat lapset vilahtelevat, mutta vain harvoin!

   Eli jos kaipaat sellaista arkisempaa instaa tai blogia niin kannattaa kääntää sivua johonkin toiseen blogiin. Sitä tämä minulla ei ole eikä tule olemaankaan

   Delete
 4. Minua kiinnostaa, minkä kokoinen Gugguun haalari oli teidän 5kk ikäisellä neidillä?

  ReplyDelete

Kiitos viestistäsi <3

CopyRight © 2019 EMMI / MUSTAVALKOISTA