Äitiysloma loppuu - Mitä seuraavaksi?

March 31, 2019

Tämä mammalomani on kulunut aivan uskomattoman nopeasti ja enää alle 2 kuukautta kun se on jo ohi! Aloitin äitiysloman varhennettuna, joten päätösten aika oli normaalia aiemmin. Tuntuu todella hurjalta ja samalla taas jännittävältä. Minulle ei ollut täysin itsestään selvää mitä haluaisin/voisin tehdä äitiysloman jälkeen ja jokaisessa vaihtoehdossa tuntui olevan jotain joka ei tuntunut oikealta. Pitkän pitkän harkinnan jälkeen olemme päättäneet tehdä ratkaisun, että minä jään HOITOVAPAALLE! Siis MINÄ? Hoitovapaalle?! KYLLÄ! 


Olen aina ollut sitä mieltä, ettei minua saa jäämään hoitovapaalle, mutta nyt mikään muu vaihtoehto ei tuntunut niin hyvältä ratkaisulta kuin tämä. Ensimmäistä kertaa tämän pienokaisen aikana hoitovapaalle jääminen on ihan järkevää ja myös taloudellisesti mahdollista. Voihan se olla, että tilanteet muuttuvat vielä tämän vuoden aikana, mutta nyt eletään tämän suunnitelman mukaan. Tällä hetkellä näyttäisi siltä, että vauva on kotihoidossa ainakin helmikuun 2020 loppuun asti, ehkä jopa pidempäänkin. Jotain opintoja on varmasti pakko tehdä syksyllä, mutta täyspäiväisesti alan opiskelemaan vasta tammikuussa 2020, jolloin mieheni jää kotiin pitämään isyysvapaita.

Olo on huojentunut ja jännittynyt ja kaikkea siltä väliltä. Arki tulee muuttumaan myös isompien lasten kohdalta, koska vanhempi tyttäreni aloittaa syksyllä esikoulun. Kaikki lapset ovat kesän kotona ja syksyllä eskarin alkaessa myös meidän 4-vuotias poika jatkaa päivähoidossa. Hoitoaika hänellä on sama kuin eskari eli klo 8-12. Hoitopaikkojen irtisanominen on ihan mahdotonta, koska takuita ei ole siitä, että pääsisimme yhtä ihanaan päiväkotiin kuin lapsilla nyt on. Pojalla alkaa itseasiassa VISKARI, joten senkin takia jatkamme mielellämme päivähoitoa. Tämä myös mahdollistaa opintojeni jatkumisen monimuotona, jolloin tytön aloittaessa koulun minun on mahdollista olla enemmän kotona.
Onko teillä muilla viime vuonna vauvan saaneilla aikomusta jäädä hoitovapaalle? Ja jos niin kuinka pitkäksi aikaa? 

Kivaa alkavaa viikkoa kaikille!

3 comments:

 1. Kyllä jään hoitovapaalle. Mieluiten lähelle sitä,kun nuorin täyttää kolme. Ainakin siihen asti kotihoito paras. Neljän pienen äitinä olen ollut putkeen kotona lapsia hoitamassa 8 vuotta. Nopeasti aika menee, vähän mietityttää,kun näin kauan jo töissäolosta.. Mutta ei varmasti tulla ratkaisua katumaan. Lapset ykkösenä! Esikoinen nyt ekalla ja vaikka ollut aina kotihoidossa,on luokkansa parhaita:)

  ReplyDelete
  Replies
  1. Kyllä, just noin <3 kerranhan he vaan ovat pieniä ! :)

   Delete
 2. Mulla loppuu äitiysloma kesäkuun alussa ja aion jäädä hoitovapaalle reiluksi vuodeksi (töihin 8/20):)

  ReplyDelete

Kiitos viestistäsi <3

CopyRight © 2019 EMMI / MUSTAVALKOISTA