Puolivuotiaan vauvan päivärytmi

March 07, 2019

Instagram -tilini @emmidaily storyssa oli tällä viikolla mahdollista kysellä minulta kysymyksiä ja osasta päätin kirjoittaa ihan postauksen tänne blogiin. Todella moni toivoi postausta meidän vauvan päivärytmistä, joten sen halusin toteuttaa heti ensimmäisenä. Nyt vihdoin meillä alkaa olla päivässä jonkinlaista rytmiä, mutta kellon tarkasti en ole koskaan lasten kanssa kulkenut. Etenkin tämä meidän kuopus on aika rento tyyppi jos masu on täynnä, joten liikkuminen on sen puolesta ihan mukavaa. Joka tapauksessa melko samoihin aikoihin meillä kuitenkin vauva syö ja nukkuu, joten siinä mielessä tämä postaus oli helpohko tehdä. Ja hei, meidän pieni täytti tänään jo 6 kuukautta! 


Herätys klo 6.30
Tämä on aika vakio nykyisin! Vauva vaatii oikeastaan heti aamupuuron vaikka usein ne aamun ensimmäiset tunnit hän syö ja köllöttelee kainalossani. Puurona meillä on ihan perus gluteenitonta kaurapuuroa, joka on mielestäni hieman pehmeämpää kuin perus Elovena. 

Ensimmäiset päiväunet n. klo 8.00
Vauva nukkuu kaikki päiväunet ulkona vaunuissa. Sisälle häntä on aivan mahdoton saada nukkumaan ja ulkona hän nukkuu 1,5h-4h mittaisia päiväunia. Keskimäärin päikkärit on noin 2,5 tuntia.

Lounas n. klo 11.00
Syödään pääsääntöisesti koko perhe yhdessä. Tällä hetkellä vauva sormiruokailee kaiken paitsi puuron. Puuroa syödessä hänellä on oma lusikka kädessä.

Toiset päiväunet n.  klo 13
Pituus NOIN 2,5 tuntia vaunuissa.

Välipala heti herättyä jos ei syönyt ennen päiväunia

Päivällinen n. klo 16

Iltapuuro n. klo 18.30

Yöunille n. klo 20


Jos käydään illalla kaupassa tai muuten poistutaan kotoa niin vauva saattaa torkahtaa hetkeksi, mutta ei kuitenkaan anneta nukkua pitkään. Pääpiirteittäin rytmi menee siis näin. Jos ollaan menossa päivällä niin sitten hän saattaa nukahdella vähän miten sattuu, mutta välit ruokavälit pyritään pitämään tasaisina. Toivetta tuli myös vauvan ruokailuista, joten palaan siihen sitten erikseen. Yritän ensin saada kuvattua vauvan aterioita. 

Millainen päivärytmi teidän pikkuisilla on? Syöttekö yleensä kaikki yhtä aikaa?

1 comment:

  1. Meillä asuu pari viikkoa vanhempi neiti😊Meillä heräillään 7-8 välillä ja sitten aamupuurot ja maidot niinkuin joka ruualla(imetän).Leikkiä ja aamuhommia ja ekoille päikkäreille 9-9.30 aikoihin.Unet vaihtelee 1,5h-3,5h,useimmiten reilun 2h.Sitten syödään 11.30-12 aikaan.
    Toisille unille 2 tunnin hereillä olon jälkeen klo.13-14 välillä ja nämä toiset unet yleensä 1-2h väliltä.Jos herää jo kahden kolmen aikoihin, syö välipalaa ja nukkuu vielä kolmannet lyhyet unet vaunuissa. Jos taas nukkuu toiset unet myöhemmälle niin voi nukahtaa vartiksi illalla n.klo 19 syliin.Päivällinen yleensä klo.16-17.30 välillä riippuen toisien unien pituudesta.
    Iltapala 19-19.30 ja yöunille(meidän sänkyyn) n.klo.20.30.Syö kerran,joskus kahdesti yöllä.
    Haastavaa välillä on se,että meillä pulautellaan edelleen tosi paljon ja röyhtäisyjä tulee vielä pitkäänkin syömisen jälkeen(jonkinasteista refluksia) joten joudun heti herättyä syöttämään,että jaksaa olla sen jälkeen mahdollisimman pitkään hereillä.Toivoin että kiinteiden aloitus olisi tuota pulauttelua vähentänyt,mutta ei ainakaan vielä.Muuten onneksi on ollut tyytyväinen.Päikkäreillä joskus itkee silmät kiinni eikä pysty nukkua ja kun vaunuista nostaa niin tulee röyhtäisy/puklu.Öitä ei ole valvottanut.

    ReplyDelete

Kiitos viestistäsi <3

CopyRight © 2019 EMMI / MUSTAVALKOISTA