Tunteita herättävä IMETYS

March 05, 2019


Tällä viikolla meidän kuopus täyttää kokonaiset KUUSI KUUKAUTTA! SIIS KUUSI! Joka tarkoittaa sitä, että olen saavuttanut yhden tavoitteeni imetyksen suhteen. Meidän imetystaipaleen alku oli tooodella haastava johtuen vauvan joutumisesta teholle. Vauvan tehohoidossa ollessa  jouduin oikeastaan itse vaatimaan, että saisin imettää ja silloin päätin, että teen kaikkeni sen onnistumisen eteen. Niinhän siinä sitten kävikin, että tänne asti ollaan päästy ja hyvä niin!

Moni on kysynyt minulta ihan kaupungilla, somessa, ihan kaikkialla siitä, että imetänkö minä ja aionko vielä pitkään imettää. Erityisen kiinnostuneita tuntuu olevan iäkkäämmät henkilöt, jotka kysyvät asiasta ihan kaupan kassajonossakin "onko maito riittänyt"? Ymmärrän, että toisille imetys on sydämenasia, mutta esimerkiksi minulle se ei sitä täysin ole. IMETÄN koska se on helppoa ja luonnollinen tapa ruokkia vauvaa, mutta nyt kun ollaan päästy lähes 6 kuukauden ikään asti, niin en enää pidä imetystä niin tärkeänä kuin aiemmin.

Imetän tällä hetkellä useita kertoja vuorokaudessa ja melko lapsentahtisesti. Silloin, kun olen poissa vauva saa maidon pullosta tai maito hörpytetään mukista. Olenkin ollut siitä tosi kiitollinen, että vauva huolii myös pullon! Meidän keskimmäiset lapset eivät mielellään pulloa aina huolineet ja se kahlitsi minut täysin kiinni vauvaan. Vaikka vauva on ihaninta maailmassa, koen niin silti  tärkeänä sen oman ajan ja oman tilan. Vietän ihan tarkoituksella useamman kerran viikossa tunnin tai kaksi omaa aikaa joko käymällä salilla tai vaikka kaupassa. Se on ollut minulle oman jaksamisen kannalta tärkeää.

Tällä hetkellä tuntuu siltä, että aion jatkaa imetystä toistaiseksi, mutta en kuitenkaan yli vuoden ikäiseksi asti. Oma ennätykseni on 8 kuukautta, joka tällä hetkellä tuntuu ihan sopivalta ajalta lopettaa. Haluan, että sitten kun imetys loppuu, että se loppuu luontevasti ja kivuttomasti. Sitä en tiedä onko sellainen edes mahdollista? Tissiäiset on kuitenkin ehkä pakko järjestää :D !


Kiinnostaisi kuulla teidän lukijoiden ajatuksia imetyksestä! 
Mikä on ollut hyvä ikä lopettaa imetys? Ja miten sen olette tehneet? 

P.s. Kiitos kaikille ihanista viesteistä edelliseen postaukseen! Olen ihan liikutuksissa niitä lukenut. Palaan aiheeseen vielä myöhemmin tällä viikolla 

6 comments:

 1. Täällä lopetettiin imetys 7kk iässä, se tuntui hyvältä ajalta itselle lopettaa, ja vauva huoli hyvin pullon niin lopettaminen oli helppoa. Samoja ajatuksia kun sulla on minulla imetyksen suhteen💗

  ReplyDelete
 2. Mä imettäisin varmaan edelleen kerran päivässä 2- vuotiasta, jos uusi raskaus ei olisi hiivuttanut maidontuotantoa puolivälissä raskautta. En ikinä kuvitellut että imettäisin paljoakaan yli vuoden ikäiseksi, mutta se on vaan niin ihanaa ja oli pojalle supertärkeää, niin jatkoin kunnes hän itse lopetti. Tulokkaan kanssa varmaan samalla meiningillä eli ensin lapsentahtisesti lähes koko eka vuosi ja siitä sit vähitellen vähentäen, kunnes lapsi lopettaa. Kiire ei mulla oo imetystä lopettaa varmasti, nautin siitä ihan hurjasti.

  ReplyDelete
  Replies
  1. Ihana imetystaival siellä<3 Saas nähdä milloin sitten oikeasti lopetetaan, onhan tämä niin helppoa, eikä tarvitse niitä korvikkeita miettiä:)

   Delete
 3. Imetän vielä 1v9kk ikäistä kotioloissa, julkisesti en "kehtaa" vaikka ihan sydämestäni ajattelen ettei siinä todellakaan ole mitään pahaa. Haluaisin itse lopettaa viim 2v iässä, mutta saa nähdä riittääkö jaksaminen siihen "taisteluun" jollei tuo itse päätä lopettaa. :D ihana blogi sinulla ja kiva seurata myös instassa!

  ReplyDelete
  Replies
  1. Aivan ihana imetystaival teillä <3 Ja todellakin se on täysin normaalia <3

   Mä olen tosi ujo imettäjä ja menen aina piiloon imettämään :D En vaan koskaan ole kokenut ihan täysin omana juttuna tätä vaikka imetys minulle tärkeää onkin.

   ja hei kiitos kovasti <3

   Delete

Kiitos viestistäsi <3

CopyRight © 2019 EMMI / MUSTAVALKOISTA