Äidin oma loma - Saako äiti lomailla ilman lapsia?

June 02, 2019

Ihan näin alkuun haluan toivottaa ihanaa KESÄKUUTA kaikille! On ollut ihan huippua seurata, kuinka blogiani on käyty lukemassa pienen hiljaiselon aikana. Olin yli kuukauden ihan vaan blogitauolla, jota en ollut suunnitellut etukäteen. Instagram on ollut vaan niin helppo kanava päivitellä kuulumisia! Tulkaa siis seuraamaan mua sinne [@emmidaily] , jos arki kuulumiset kiinnostaa.

Toukokuu päättyi aivan ihanissa merkeissä, kun lähdin siskoni kanssa kolmen päivän kestävälle lomareissulle. Mieheni jäi kotiin viettämään lasten kanssa laatuaikaa ja heillä oli mennyt todella kivasti! Kävimme risteilyllä ja myös päivän Tukholmassa, jonne on pakko päästä uudemman kerran. Tämän reissun ajankohtaan suunnittelimme myös imetyksen lopettamisen. 8,5 kuukautta kesti meidän yhteinen taival ja se tuli nyt onnellisesti päätökseen. Vauva ei ole reissun jälkeen kertaakaan sitä kaivannut ja on kyllä huippua, että miten helposti se lopetus lopulta sujuikin. Opetimme vauva alkuvuodesta tuttipullolle ja siihen meni lopulta hurjat 1,5 kuukautta ennen kuin hän sille lämpeni. Jos totta puhutaan niin tämä tuttipullojen peseminen ei todellakaan ole mun lemppari hommaa! Maitoa menee ihan yllättävän paljon, mutta vauva on ollut paljon tyytyväisempi nyt kuin aiemmin. Turhat kitinät ja yöheräilyt jäivät samalla pois. En ole koskaan ajatellut imettäväni kovinkaan yli vuoden ikäiseksi ja tämä hetki nyt tuntui juuri oikealta. 


Mutta palataanpa aiheeseen eli ihanaan Tukholmaan! Oli aivan super ihanaa lähteä reissuun ja vaan nauttia hyvästä ruoasta, unesta ja shoppailusta. Välillä tuntuu, että moni kyseenalaistaa sitä, että äidit ottavat lomaa lapsista, joten itsekin mietin pitkään sanonko tästä reissusta somessa mitään. Olen kyllä sitä mieltä, että oma aika kuuluu niin äidille kuin isällekin. Kannattaa ehdottomasti lähteä reissuun, jos siihen tulee mahdollisuus! Nukuin molempina öinä lähes 10 tunnin yöunet ja ne teki niin hyvää. Minulle riitti reissun aikana nautitut pari lasillista shampanjaa juhlistamaan tätä omaa aikaa. Mitään bileristeilyä en voisi edes kuvitella tähän elämänvaiheeseen. Valitsen mieluummin jatkossakin reissut, joissa pääsee kunnolla nukkumaan ja rentoutumaan ilman, että kärsin seuraavan kuukauden krapulasta. Ainakin itse olen huomannut, ettei alkoholi ole ollenkaan minun juttuni ja tässä iässä vielä vähemmän kuin aiemmin. 

Kiertelimme ensin päivän Tukholman keskustassa ja iltapäivällä suuntasimme vanhaan kaupunkiin ihastelemaan kauniita rakennuksia. Oli ihan yllätys kuinka paljon Tukholmassa oli turisteja, mutta keskustan liikkeissä sai onneksi pyöriä ihan rauhassa. Löysin aivan ihania pieniä putiikkeja, joissa oli toinen toistaan ihania juttuja. Tärkeintä oli löytää Sephora ja siellä menikin varmaan tunti tutustuen ihaniin kosmetiikkatuotteisiin. Ehdottomasti haluan matkustaa Tukholmaan uudelleen, koska sieltä jäi niin paljon näkemättä! Ruotsalaiset olivat todella ystävällisiä ja ihanan energisiä! Tuli todella hyvä mieli monesta kohtaamisesta. Itselläni ei ollut juurikaan uskallusta puhua ruotsia, mutta jokaisessa liikkeessä myyjät ja tarjoilijat puhuivat sujuvasti englantia, joten asioiminen oli helppoa.

En olisi uskonut, että tämä reissu antaa näin paljon energiaa ja inspiraatiota arkeen ja työhön. Minulle tuli reissun aikana myös tosi vahva fiilis siitä, että mihin suuntaan haluan itseäni lähteä kehittämään ja mikä voisi olla se mun juttu, jota tekisin tulevaisuudessa työkseni. Nyt vaan täytyy alkaa tekemään töitä niiden unelmien eteen!


Kesäkuussa meillä on tulossa tytön 6v synttärijuhlat ja myös meidän perheen lomareissu, joka suunniteltiin hetki sitten. Mun kesäloma jatkuu vielä melkein juhannukselle saakka ja sitten alkaisi hoitovapaa. Lapset eivät halunneet mitään kesäleirejä tai harrastuksia kesälle, joten varmaankin se aika, kun mies on töissä oleskellaan lähiseudulla ja nautitaan toivottavasti ihanista kesäkeleistä! Vähän jännittää keksinkö heille tarpeeksi puuhaa. Hoplopin kesärannekeet ovat jo nyt olleet kovalla käytöllä!

Muutama postaussarja on ollut jo pitkään työnalla ja nyt yksi niistä starttaa heti ensi viikolla.
Haluaisin kuulla, millaisia postauksia toivotte tänne blogiin? Esimerkiksi jotain vauva-aiheisia voisin vielä kirjoittaa ennen kuin meidän bebestä tulee TAAPERO!

Kivaa sunnuntaita!

No comments:

Post a Comment

Kiitos viestistäsi <3

CopyRight © 2019 EMMI / MUSTAVALKOISTA