Elämäni pisimmät minuutit

July 11, 2019

Advertisement

Postaus on toteutettu kaupallisessa yhteistyössä Telian ja Indieplacen kanssa

Lasten kesäloma alkaa olemaan jo puolivälissä ja on aika suunnata katse lasten koulutarvikkeisiin, joista yksi välttämättömin väline tänä päivänä on puhelin. Puhelimen käyttö ja hankinta jakavat paljon mielipiteitä vanhempien ja myös lasten keskuudessa. Millainen puhelin on hyvä ja millainen liittymä siihen kannattaa hankkia? Kaupallisessa yhteistyössä Telian ja Indieplacen kanssa jaan teille yhden elämäni kamalimman hetken - pisimmät kokemani minuutit, jonka toimiva puhelin ja etenkin puhelinliittymä olisi pelastanut.


Esikoiseni menee tänä syksynä jo viidennelle ja hän sai ensipuhelimensa täytettyään 7-vuotta. Meillä oli sopivasti koko kesä aikaa harjoitella puhelimen käyttöä ja aikaa laatia yhteiset pelisäännöt sen käyttöä varten. Valvon ruutuajan käyttöä edelleen  ja minusta on tärkeää, että puhelinta ei pidetä yöllä eikä enää myöhään illalla omassa huoneessa, koska se vaikuttaa yöuniin ja seuraavan päivän keskittymiseen. Olen myös asettanut puhelimeen rajoitukset mm. siihen, että millaista sisältöä siihen voi ladata.

Kun esikoiseni sai ensimmäisen puhelimensa koin älypuhelimen pienellä lapsella hieman pelottava asiana. Totuus on se, että se oli ja on edelleen aivan välttämätön hankinta pitkälle koulumatkalle, jonka pieni lapsi joutui kävelemään molempiin suuntiin välillä ihan yksin. Lapsilla koulumatkat saattavat välillä ajallisesti venyä ja omalla lapsellani se oli ensimmäisinä kouluvuosina keskimäärin 3 kilometriä eli noin 30-70 minuuttia. Ollaan sovittu, että aina huikataan, vaikka viestillä, että kotiin on päästy, eikä koskaan saa poiketa koulureitiltä ilman lupaa.

Päätimme silloin hankkia ensimmäiseksi liittymäksi satunnaisesti valitun prepaid -liittymän, joka vaikutti täysin hyvältä vaihtoehdolta ja toimiessaan voi myös ollakin. Tämä liittymä oli moitteettomasti käytössä parin vuoden ajan, kunnes tuli se päivä, jota en olisi halunnut koskaan tapahtuvan. 


Erään koulupäivän jälkeen esikoiseni oli mennyt koulun jälkeen kaverinsa luokse ja ilmoittanut siitä minulle perinteiseksi muodotuneella WhatsApp -viestillä. Jostain syystä puhelimen netti ei toiminut uudessa älypuhelimessa odotetulla tavalla ja viesti ei päässyt minulle perille. Itse en työpäivän aikana voinut katsoa puhelinta lainkaan, joten olin täysin tietämätön lapseni olinpaikasta. Työpäivän päätyttyä katsoessani puhelintani ja mietin hetken, että viestin lähettäminen on varmaan vaan unohtunut, kunnes kotona odotti järkytys – lapsi ei ollut tullut ollenkaan kotiin koulupäivän jälkeen.

Kuten voitte kuvitella lapset eivät välttämättä ole puhelimen lähettyvillä koko aikaa ja useista soitoista huolimatta puhelin ei vastannut. Tässä vaiheessa kävin mielessäni läpi kaikki mahdolliset kauhuskenaariot mitä onkaan voinut sattua ja päätin soittaa kaiken varuilta lapsen opettajalle, joka onneksi oli tietoinen missä lapseni on. Hän oli sattumalta kuullut tästä kaverin luo menosta, mutta ajatteli asian olevan täysin ok. Selvisi, että poikani oli kuin olikin mennyt koulukaverin luokse suoraan koulusta, mutta hänen lähettämänsä viesti ei ollut toimimattoman internetyhteyden takia minua tavoittanut. Jostain syystä liittymän netti ei toiminutkaan uudessa puhelimessa, eikä sitä koskaan saatu toimimaankaan. Onneksi loppu hyvin kaikki hyvin ja sain lapseen yhteyden opettajan antaman koulukaverin vanhemman puhelinnumeron kautta. Onneksi mitään vakavaa ei ollut sattunut!

Tästä tilanteesta viisastuttiin ja hankimme lapselle välittömästi uuden liittymän, jossa on toimiva ja rajaton netti. Onneksi teknologia on tehnyt monta harppausta tähän melkein viiden vuoden takaiseen tilanteeseen ja nykyisin lapsen puhelimen voi myös paikantaa kätevästi sovelluksen avulla.


Telia on rakentanut lapsen ensiliittymäksi sopivan liittymän, jonka rajaton 4G netti varmistaa sen, ettei yllätyslaskuja synny, ja että yhteys lapseen pysyy kaiken aikaa. Telialta löytyy myös lapsille sopiva F-secure turvapaketti, jonka avulla taklataan suurimpia netin ja puhelimen käyttöön liittyviä huolia. Turvapaketti sisältää:

-       Perhesäännöt, haitallinen sisältö voidaan blokata
-       Laitteen paikannus (vanhempi voi paikantaa lastansa puhelimen avulla)
-       Selainsuoja
-       Antivirus-ohjelma
-       Verkkosuojaus
-       Pankkitoimintojen suojaus


Lapsen ensipuhelimeksi on tarjolla useita vaihtoehtoja ja Telialta löytyy useita edullisia ja kestäviä laitteita, joita on helppo käyttää. Saimme testiin kuvissa näkyvän, erityisesti lapsille sopivan, helppokäyttöisen Samsung Galaxy A10 puhelimen, joka on turvallinen vaihtoehto lapselle ensipuhelimeksi tai puhelimeksi isommallekin lapselle - kenelle vain. Samsung Galaxy A10 on peruspuhelin, joka on suunniteltu videoiden katselijoille, mobiilipelaajille, sekä myös sosiaalisen median käyttäjille ja kuvaajille. Tämä puhelin vastaa siis hyvin niitä tarpeita, joita myös lapset osaavat odottaa puhelimeltaan. Puhelimesta löytyy pitkäkestoinen akku ja mm. kasvojentunnistus, joten unohtuneesta pin-koodistakaan ei tarvitse olla huolissaan. Puhelimen design on tyylikäs ja sen ohut muotoilu sopii hyvin pieneenkin käteen. Vinkki! Muista hankkia panssarilasi ja suojakuoret.

Vinkki! Telia express myymälöissä on myynnissä käytettyjä Telia RECYCLED -kierrätyspuhelimia todella edullisesti, joten arvokkaammankin puhelimen voi saada käytettynä edullisempaan hintaan. Näissä puhelimissa on kahden vuoden takuu. Telialle palautuu paljon hyväkuntoisia puhelimia esimerkiksi yritysten puolesta, joten miltä kuulostaisi uuden puhelimen sijaan valita ekologinen vaihtoehto - käytetty ja huollettu älypuhelin?


Telia tarjoaa teille lukijoilleni -10% alennusta Samsung Galaxy A10 -puhelimesta 
11.8.2019 saakka 
koodilla mustavalkoista

Jos puhelin on vielä hankkimatta niin nyt se on mahdollista hankkia entistä edullisempaan hintaan!


Milloin sinun lapsesi sai ensimmäisen puhelimen? Onko teille sattunut mitään vastaavanlaista kömmähdystä kuin meille? Löytyykö teiltä ekaluokalle suuntaavaa pientä koululaista?

No comments:

Post a Comment

Kiitos viestistäsi <3

CopyRight © 2019 EMMI / MUSTAVALKOISTA