Kesän ensimmäinen (gluteeniton) mansikkakakku

July 03, 2019

Yksi meidän kesän ja juhannuksen perinteistä on leipoa mansikkakakku ja nyt ensimmäisen kakun leipominen ajoittui juhannukseen. Olin itse valmistautunut leipomaan britakakun, mutta lapset olivat sitä mieltä, että meidän täytyy ehdottomasti leipoa perinteinen mansikkakakku, joten sellainen myös tehtiin. Kakku on toteutettu yhteistyössä lasten kanssa, joten siinä näkyy myös lasten kädenjälki. Tekemällä oppii ja ainakin meillä kaikki ovat aina innolla mukana auttamassa, jos siihen annetaan mahdollisuus.Kakkupohja

4 munaa
Semper fin mix -jauhoseosta
Sokeria
1tl leivinjauhetta
Korppujauhoja

Tämä resepti on vaan paras ja sillä olen onnistunut lähes aina tekemään täydellisen kakkupohjan! Viimeisimpänä tein tämän vuokaan, jonka halkaisija oli 20 cm. Vähän jännitin tuleeko kakku yli, mutta ei tullut! Paras olisi kuitenkin tehdä kakku hieman isompaan vuokaan. 

Tämä kakku valmistetaan kaikkea yhtä paljon -periaatteella. Ota 3 samankokoista lasia, joihin ensimmäiseen rikot kananmunat. Toiseen lasiin mittaat saman verran sokeria kuin munia ja kolmanteen lasiin jauhot, joita tulee myös olla saman verran kuin munia. Vatkaa huoneenlämpöiset munat ja sokeri vaahdoksi. Sekoita leivinjauhe ja jauhot keskenään. Sekoita muna-sokerivaahtoon jauhot hiljalleen pienissä erissä ja kaada taikina voideltuun ja korppujauhotettuun vuokaan. Muista tarkistaa korppujauhojen gluteenittomuus, jos kakku on tarkoitus tehdä täysin gluteenittomana. Paista uunin alatasolla 175 noin 35-40 min riippuen uunista. Kypsyyden voit tarkistaa puutikun avulla. Kumoa kakku heti uunista pois ottamisen jälkeen ritilän päälle jäähtymään.
Kakun voi täyttää ja kostuttaa haluamallaan tavalla, mutta itse olen käyttänyt mansikkakakussa tuoreita mansikoita, Valion mansikkarahkaa ja kermaa. Tällä kertaa laitoimme väliin myös hieman hilloa ja kostutuksen teimme laktoosittomalla maidolla, jossa oli mukana hippunen vaniljasokeria.

Rahka-kermatäytteeseen tarvitset 2 purkkia mansikkarahkaa ja kaksi purkkia kermaa.  Vatkaa kerma ja lisää joukkoon rahka. Tästä määrästä riittää myös laitettavaksi kakun päälle. Kakkupohjan jaan aina kolmeen osaan. Mielestäni myös esimerkiksi banaani toimii hyvin mansikkakakun täytteessä :)


Joko olet leiponut kesän ensimmäisen mansikkakakun?

Ihanaa heinäkuuta!

No comments:

Post a Comment

Kiitos viestistäsi <3

CopyRight © 2019 EMMI / MUSTAVALKOISTA