Taianomainen päivä Muumimaailmassa

July 22, 2019

Postaus on toteutettu kaupallisessa yhteistyössä Muumimaailma kanssa

Perheemme yhteinen kesäloma on jo takanapäin ja nyt on aika muistella, mitä kaikkea ehdimme muutaman viikon aikana touhuilla. Loman ensimmäisen reissun kohokohtiin kuului ehdottomasti päivä Muumimaailmassa, jota lapset odottivat kaikkein eniten koko kesältä risteilyn lisäksi. Muumimaailma on ollut myös minun suuri haave jo kauan ja vihdoinkin pääsimme viettämään ikimuistoisen päivän siellä. Meille sattui aivan ihanan lämmin kesäpäivä ja onneksemme kesäkuun viimeisen viikon arkipäivänä ei ollut suurta ruuhkaa, joten pystyimme liikkumaan alueella todella mukavasti. Suosittelen siis suuntaamaan Muumimaailmaan heti aamusta, jos vain mahdollista. Mutta nyt tervetuloa kurkkaamaan meidän päivään Muumimaailmassa!
Oli aivan uskomattoman hienoa, kuinka kaikilla Muumilaakson asukkailla oli aikaa antaa ihan niin monta ja pitkää halia kuin lapset halusivat. Muumien haliminen taisi olla se mieleen painuvin asia ja voitte uskoa, että olemme puhuneet tästä reissusta monen monta kertaa sen jälkeen. Alue oli aivan mielettömän upea ja tekemistä riitti moneksi tunniksi. Kaikkein odotetuin kohde taisi olla mikäs muukaan kuin MUUMITALO, jossa oli paljon kaikenlaista ihmeteltävää. Vinkki! Muumimaailmalla on oma mobiilisovellus, jonka avulla voi varmistaa, ettei mikään paikka jää kurkkaamatta. Sovelluksessa on interaktiivinen kartta, josta näet tietoa eri kohteista ja voit merkata jo käydyt kohteet.  Meillä jäi muutama kohde kurkkaamatta, mutta luulenpa, että ensi vuonna meidän tie vie samaan paikkaan. Ainakin viimeistään sitten jos ja kun meidän vauva innostuu muumeista! Muumimaailmassa pääsi hyvin liikkumaan vaunuilla ja vielä parempi olisi ollut, jos olisimme muistaneet ottaa mukaan kantorepun. Vuokrasimme lisäksi lainaan kärryn, joka oli hyvä apu päivän aikana.

Muumitalo oli todella kiehtova ja siellä oli monen monta pientä yksityiskohtaa, joita pääsi ihailemaan. Muumitalossa oli myös taikasimpukoita, joista tapahtui ranneketta näyttämällä taikoja. Suosittelen siis rekisteröimään rannekeen portilla. Erityiskiitokset haluamme antaa Muumimamman keittiön lounaalle, joka oli kokonaan gluteeniton eli poikamme pystyi syömään siellä mitä ikinä halusi. Muutenkin erityisruokavaliot oli huomioitu hyvin ja välipalavaihtoehtoja löytyi useampia. Reissun lopuksi kävimme tietenkin hankkimassa mukaan matkamuistot ja mukaan lähti kaksi pehmolelua, joista toinen oli Nipsu ja toinen Niiskuneiti. Päivä Muumimaailmassa antoi meille paljon enemmän kuin osasimme odottaa - paljon iloa ja myös niitä onnenkyyneleitä. Oletko sinä käynyt Muumimaailmassa? 

Kiitos Muumimaailmalle ihanasta päivästä! Ensi vuonna taas tavataan 

2 comments:

  1. Ihanat muumi kuvat, niin kauniit kesäkuvat <3

    ReplyDelete
  2. Kyllä itsekin muistan, että muumimaailma oli niin hieno elämys lapsena!:) Nyt juuri eilen kotiuduimme poikaystäväni kanssa Naantalin-reissulta. Muumimaailmaan emme aikuisina kaksin nyt menneet, mutta Kultarannassa kyllä kävimme -ja muumimaailmassa. Naantali on kyllä ihana kesäkaupunki!<3
    Mukavaa viikonloppu toivottaa Ida Kotona kaupungissa -blogista
    http://www.lily.fi/blogit/kotona-kaupungissa

    ReplyDelete

Kiitos viestistäsi <3

CopyRight © 2019 EMMI / MUSTAVALKOISTA