Sunnuntaiaamun gluteenittomat kauravohvelit

August 25, 2019

Olen jo kauan, kauan ja kauan haaveillut vohveliraudasta ja nyt viimein saimme sellaisen aikaiseksi hankkia. Ostimme Wilfa -merkkisen vohveliraudan, jossa on kaksi levyä eli vohvelit koko perheelle saa paistettua ihan hetkessä. Googlailin pitkään erilaisia vohvelireseptejä ja koska ihan täydellistä ei tullut vastaan, niin päädyin hieman yhdistelemään eri reseptejä. Näissä vohveleissa ei ole ollenkaan suolaa eikä sokeria, koska halusimme, että myös vauva pääsee niitä syömään. Hänelle nämä maistuivat oikein hyvin sellaisenaan, sekä marjojen kera! Suosittelen siis kokeilemaan näitä ihan pikkuisille. Tämäkin resepti on täysin gluteeniton meidän keliaakikon takia. Jos haluaisimme tehdä osalle perheestä tavallisia vohveleita, niin meillä täytyisi olla kaksi eri rautaa, joten näin on kaikkein helpoin, kun leivotaan kaikki suoraan gluteenittomana. 


Tällä reseptillä saimme todella reilusti vohveleita ja kaikilla oli ihan masut pullollaan. Tästä taikinasta tulee ainakin 20 vohvelia riippuen toki raudasta ja vohveleiden paksuudesta. Erityisen täyttäviä näistä tekee kaurahiutaleet, joita laitoimme reilusti joukkoon. Nämä menevät siis täysin puuron korvikkeena, jota meidän isommat lapset eivät oikein mielellään enää syö aamuisin. Kaura tekee näistä myös ihanan kuohkeita!
GLUTEENITTOMAT KAURAVOHVELIT


9dl maitoa
6 kananmunaa
4,5 dl gluteenitonta jauhoseosta
4,5 dl gluteenittomia kaurahiutaleita
2tl leivinjauhetta
noin 1 dl öljyä

Kaada maito kulhoon ja lisää joukkoon munat yksitellen. Vatkaa tasaiseksi. Sekoita kuivat aineet keskenään ja yhdistä ne maito-munaseokseen. Lisää lopuksi öljy. Anna taikinan turvota noin 30 min ennen paistamista.


Edit: Pyynnöstänne tässä vielä miniversio, jos haluat tehdä vohvelit esimerkiksi äidinmaidonkorvikkeesta. 
Halutessasi voit vielä puolittaa annoksen, jolloin lettuja tulee vain muutama :)

2 kananmunaa
3dl maitoa
1 1/2 dl gluteenitonta jauhoseosta (myös vehnäjauho käy)
1 1/2 dl kaurahiutaleita
1 tl leivinjauhetta
2-3 rkl öljyäHelppoa ja nopeaa eikö? 
Ja terveellistä, jos ei halua käyttää muuta kuin marjoja päällä. Tuoreet marjat olisivat olleet erityisen hyviä tähän, mutta niitä ei ollut saatavilla eilen kaupasta, jossa kävimme. Halutessaan takinaan voi lisätä suolaa noin 1 tl, mutta itse emme sitä vauvan takia käyttäneet.

Ihanaa sunnuntaita!

No comments:

Post a Comment

Kiitos viestistäsi <3

CopyRight © 2019 EMMI / MUSTAVALKOISTA