HELPPO Riisi-vihannes-broileripata

September 12, 2019

Pitkästä aikaa taas ilahdutan teitä jakamalla yhden arkiruokareseptin. Tämä ruoka on ollut helppo setti tehdä juuri silloin, kun en ole mitään muuta keksinyt ja aikaa on ollut vain rajallisesti. Huomasin, että pakastealtaista löytyy helppoja vihannes-riisisekoituksia, jota olisi näppärä hyödyntää tälläisessä ruoassa, mutta me ollaan käytetty tässä ihan tavallista pitkäjyväistä Uncle Bensiä. Vähän liian usein tälläisissä pataruoissa tulee käytettyä perinteistä he-ma-pa sekoitusta, mutta yksi oma suosikkini on Apetit Puutarhurisekoitus, jossa on mukana mun lempparia PARSAA ja se sopii mielestäni tähän kuin nenä päähän. Tästä ohjeesta tulee aika iso määrä ruokaa, kuten meillä tehdään aina - onhan meillä syöjiäkin ihan kiitettävästi. 
Riisi-vihannes-broilerpata
n. 3dl riisiä
n. 430g Broilerin ohutleike (maustamaton)
2pss (2x300g) Apetit Puutarhurinsekoitus (pakaste)
1-2rkl Soijakastiketta
1/2 tl Pippurisekoitusta
1tl oreganoa
1 sipuli

Keitä riisi. Pilko kana sopivankokoisiksi suikaleiksi ja ruskista pannulla öljyn kanssa. Lisää joukkoon kuutioitu sipuli ja hetken päästä myös vihannessekoitukset. Kuumenna käännellen noin 5-10minuttia ja lisää joukkoon keitetty riisi. Mausta lopuksi soijalla, pippurisekoituksella ja oreganolla. Tarjoile salaatin kera!

---

Olen huomannut, että meillä syödään todella paljon liharuokia ja aivan harvoin on tarjolla pelkästään kasvisruokaa. Pitäisikö tästä nyt sitten ottaa haaste ja kokeilla useammin kasvisruokia? Millaiset tottumukset teillä on lihan käytön suhteen - syöttekö viikottain myös kalaa?

1 comment:

  1. Ihan liikaa menee minusta lihaa. ehdottomasti pitäisi tehdä enemmän kasvisruokia. Kalaa yritetään syödä kerran viikkoon, mut usein se menee siihen kerran kahteen viikkoon. Toki onneksi eskarissa/koulussa on kerran viikossa kalaruokaa.
    Mut kasvisruokaa haluaisin lisätä enemmän, keksisi vaan mitä tekisi kun lapset nirsoilee kasvisruualle (tai siis yksi nirsoilee -> toisenkin mielestä sit pahaa), pinaattiletut ja kasvispyörykät on ainoat mitkä tällä hetkellä kelpaa. Pitäisi etsiä hyviä reseptejä! :)

    ReplyDelete

Kiitos viestistäsi <3

CopyRight © 2019 EMMI / MUSTAVALKOISTA