Milloin me muutetaan?

September 11, 2019

Yksi yleisempiä kysymyksiä on edelleen se, että milloin me muutetaan isompaan kotiin? Mielestäni tämä kysymys on tosi hassu, koska miksi ihmeessä meidän pitäisi just nyt muuttaa? Joskus vuosia sitten haaveilimme isosti ja ISOSTA omakotitalosta ja sen rakentamisen aloittaminen oli todella lähellä. Sitten astui eteen mm. minun terveysongelmat, joiden takia yksi asia johti toiseen ja olen tällä hetkellä opiskelemassa uutta ammattia.


Meidän perheen kiinteät tulot on ja tulee olemaan vielä ainakin pari vuotta vaan yhden vanhemman varassa, vaikka itse en täysin tuloton olekaan. Tällä hetkellä olen vielä hoitovapaalla, joten säännöllistä tuloa on vain kotihoidontuki ja sen lisäksi minun some ja blogitöistä saamani palkkio. Kun tammikuussa palaan takaisin kouluun saan silloin samaa tukea opiskeluihin kuin aiemmin, joka pohjautuu opiskeluaikaa edeltäneeseen palkkaan. Tämä saamani tuki on Koulutusrahaston aikuiskoulutustuki, joka on nykyisin nimellä Työllisyysrahasto. Tämän tuen saamiseen täytyy olla vakituinen työsuhde ja vähintään 7 vuotta työkokemusta. Aion siis tammikuusta alkaen keskittyä enemmän opintoihin ja ehkä vähemmän someen, mutta jos ne kulkevat nätisti käsikädessä niin sitten teen molempia. Opiskeleminen on minulle kuitenkin se ykkösjuttu!

Meillä on noin 90 m2 rivitaloasunto, josta löytyy neljä huonetta, keittiö, kylpyhuone, wc, sauna, oma pieni piha... Tällä hetkellä tämä koti tuntuu edelleen ihan sopivalta, vaikka se yksi huone tekisikin ihan hyvää! Mutta, koska se rakentamisen aloittaminen vaatii rahan lisäksi paljon myös niitä voimavaroja, niin tällä hetkellä meillä ei vaan löydy intoa siihen puuhaan. Olen kuullut paljon perheistä, jotka ovat rakennusaikana avioeron partaalla! On todennäköistä, että nykyinen asunto jäisi vuokralle, mutta sopivan ostajan löytyessä voisimme tietenkin siitä luopua. Yksi ongelma on sekin, että mistä voisi löytää rakennusajalle tarpeeksi ison ja edullisen vuokra-asunnon? Joten siinäkin mielessä tämän asunnon vuokraaminen houkuttelisi eniten.Syksyn aikana olisi tarkoitus siirtää meidän kolme pienintä nukkumaan samaan huoneeseen ja samalla me vanhemmat vaihtaisimme keskimmäisten kanssa huoneita. Meidän makuuhuone on kotimme isoin, ja sinne jää kivasti leikkitilaa vielä sänkyjen lisäksi. Esikoisellani on oma huone ja sellaisena se pysyy jatkossakin.

Meidän unelmatalo on muuttunut aika paljon siitä, kun olen asiasta viimeksi puhunut. Tällä hetkellä haaveillaan vain 1-2 lisähuoneesta, mutta muuten emme tarvitse kodinhoitohuoneen lisäksi enempää tilaa. Emme halua hukkaneliöitä ja toivomme pitkäaikaista ratkaisua. Voisimme kuvitella, että optimaalinen neliömäärä olisi noin 130m2. Uuden kodin haluaisimme rakennuttaa, koska meille on tärkeää tietää mistä materiaaleista se on rakennettu, jotta talo on hengittävä ja siellä on miellyttävää asua. Ei siis muoveja seinien väliin! Hirsitalot kiinnostavat tällä hetkellä eniten. Emme myöskään haluaisi isoa pihaa, koska tässä pienessäkin on tarpeeksi touhua. Mutta emme myöskään halua muuttaa tiheästi asutulle alueelle vaan mieluummin vaihtaisimme maisemaa toiselle paikkakunnalle.


Tämän asian suhteen tilanne siis elää ja toivomme, että viimeistään kahden vuoden päästä meillä olisi uusi koti ainakin papareilla! Tällä hetkellä meillä ei ole kiire minnekään, koska asumme sen verran kivalla paikalla, jossa on järvi, luonto ja palvelut ja koulut lähellä! Voisiko siis enempää toivoa? Ehkä sen yhden huoneen ja kodinhoitohuoneen verran. 

2 comments:

  1. Moi, scrollasin suoraan tänne kommenttiboxin luo tekstejä lukematta (aihe ei tällä hetkellä kosketa itseäni), koska ihastuin valtavasti mekkoon joka roikkuu pinnasängystä😍 mistä tuo ihanuus on?🙈

    ReplyDelete
  2. Moi, mistä on tuo ihanuus kun roikkuu ekassa kuvassa pinnasängystä?😍🙈

    ReplyDelete

Kiitos viestistäsi <3

CopyRight © 2019 EMMI / MUSTAVALKOISTA