NELJÄ VINKKIÄ tuleville vanhemmille

September 30, 2019Ensimmäisen, mutta myös toisen, kolmannen ja joskus myös neljännen lapsen odottaminen tuntuu siltä, kuin maailma menisi ihan uusiksi ja kaikki on niin uutta ja ihmeellistä. Vauvan syntyminen ei oikeasti vaadi kuin tietyt perustarvikkeet ja asiat kuntoon, joista tärkeimmistä tein nyt pienen listauksen. Nämä ovat hyväksi todettuja vinkkejä, joita minäkin olen kuullut muilta ihmisiltä aikoinaan.

1. PYYDÄ APUA! Kaikesta ei tarvitse eikä pidä selvitä yksin. Itse kuulun niihin, jotka pyytävät apua vain silloin, kun on pakko, mutta se johtuu ehkä enemmänkin vain onnettomasta tukiverkostosta. Mielellään pyydä liikaa kuin liian vähän. Ja ota apua vastaan jos ja kun sitä tarjotaan. 

2. OTA OMAA AIKAA ja VIETTÄKÄÄ AIKAA YHDESSÄ. Oma aika on tärkeää ja se virkistää vaikka tuntuisi, ettei sitä edes tarvitsisi. Kuitenkin se pieni hetki silloin tällöin tuo ihan uskomattoman paljon voimaa ja energiaa arkeen, jolloin sen puolison voi nähdä uusin silmin. Parisuhteen hoitaminen on myös super tärkeää ja vaikka sen yhteisen ajan ottaminen olisi konkreettisesti mahdotonta, niin aina voi viettää hetkiä kahdestaan lasten mennessä nukkumaan. Ei aina jaksa, mutta jos joskus jaksaa niin se on hyvä se. Ja jos löytyy muitakin lapsia niin järjestäkää aikaa myös heille.
3. KUUNTELE muiden kokemuksia, mutta älä ota kaikkea itseesi. Se mikä toimii toisella - ei välttämättä toimi teillä. Aina voi kiittää hyvistä kasvatus- ja lastenhoitovinkeistä, mutta aina kaikki vinkit ei ole kaikille yhtä sopivia ja toimivia. Toisinaan joutuu kokeilemaan kaikki konstit joihinkin tilanteisiin, mutta vain yksi, jos sekään on toimiva. Vaikka olisit miettinyt synnytyksen tai jonkun muun tilanteen menevän tietyllä tavalla niin on hyvinkin mahdollista, että käytännössä on toimittava toisin.
4. VAKUUTUKSET. Jos meinasit ottaa vakuutuksen odotusaikana, niin sen mahdollisuuden selvittäminen kannattaa aloittaa jo hyvissä ajoin. Meille on ollut jokaisen lapsen aikana tärkeää se, että vauva vakuutetaan jo ennen syntymää syntymättömän vauvan vakuutuksella. Tämä vakuutus täytyy olla haettu useimmissa vakuutusyhtiöissä noin KAKSI KUUKAUTTA ennen vauvan syntymää. Meille tämä oli todella hyvä juttu esimerkiksi viimeisimmän lapsemme syntymän jälkeen jolloin sairaalalaskusta tuli normaalia suurempi meidän vauvateholla vietetyn ajan takia ja oli helpottavaa, että vakuutusyhtiö korvasi suurimman osan siitä. Kaikki vakuutukset eivät korvaa kaikkea ja vakuutusehdoista on muistettava lukea ne pienen pienet präntit.Puuttuuko listasta jotain? Mitä mieltä olet näistä?

Mukavaa alkanutta viikkoa kaikille!


No comments:

Post a Comment

Kiitos viestistäsi <3

CopyRight © 2019 EMMI / MUSTAVALKOISTA