Onko siivoamisesta tehty pakollinen paha?

September 20, 2019Perjantai on meillä usein siivouspäivä, mutta itse siivoan yleensä fiiliksen ja siisteystason mukaan. Minulle liiallinen pöly aiheuttaa ahdistusta ja ihan sen takia on kiva pyyhkiä pölyjä ja pestä lattioita säännöllisesti. Kun tänään kerroin instagram -tililläni siivouspäivästä, niin minulle alkoi samoin tein tulla viestejä siitä, että ”oletpa reipas, kun jaksat siivota itse”. Tästä sitten syntyi ajatus tähän postaukseen, koska minulle siivoaminen on minulle aivan tavallinen asia, josta en aina nauti, mutta teen sen kaikkein mieluiten itse. Kaikkein mieluiten kaikessa rauhassa niin, että musiikki soi täysillä. 

Siivoaminen on mielestäni parhaimmillaan terapeuttista ja sen aikana pääsee irti stressistä ja mieltä painavista asioista (jos niitä on). Lasten kanssa siivoaminen tuo aina omat haasteensa, mutta minulle on tärkeää näyttää ja opettaa heille ihan tavallisia arkisia asioita. Perus siivoaminen on kuitenkin taito, jota tarvitsee ihan työelämässäkin. Perus asiat, kuten vaikkapa pöydän pyyhkiminen voi olla monelle hankalaa, jos sitä ei pääse ikinä käytännössä kokeilemaan. Olen itse nähnyt työelämässä paljonkin nuoria, joille luuttu on vieras asia.


Moni ajattelee, että siivouspäivä on perheen yhteisestä ajasta pois, mutta miksi ei voisi siivota yhdessä? Jos meillä kävisi siivouspalvelu kerran kuukaudessa, niin ylläpitosiivousta olisi ihan helppo tehdä yhdessä perheen kesken. Lapset voivat kuitenkin ikätasonsa mukaisesti osallistua siivoamiseen, vaikka pyyhkimällä pölyjä tai siivoamalla oman huoneensa.

Olen pohtinut monta kertaa siivouspalvelun hankkimista, mutta minulla ollut aina todella iso kynnys päästää tuntematonta ihmistä kotiini. Olen saanut aiheeseen liittyen lukuisia yhteistyöpyyntöjäkin, mutta en vaan ole uskaltanut sellaiseen lähteä. En tiedä, voisiko paikalla olla itse samaan aikaan tarkistamassa, mitä siivooja puuhailee? Mutta olisihan se edes joskus ihanaa tulla puhtaaseen kotiin!

Meillä on tapana siivota kerran viikossa kunnolla, joka tarkoittaa lattioiden pesua ja pölyjen pyyhkimistä, sekä vessojen, kylppärin pesua. Saunaa emme jaksa joka viikko pestä! Olisi kiva kuulla, että millaisia siivousrutiineja teillä on? Onko teidän mielestänne siivoamisesta tehty pakollinen paha ja näytättekö sen niin esimerkiksi lapsillenne?

Mukavaa viikonloppua kaikille !

2 comments:

 1. Mä olen siivonnut kotona lasten kanssa joka pv. Sotkua tulee paljon ja ajoitan "paremman" siivouksen päiväuni aikaan, muuten teen pikku siivousta pitkin päivää. Joka pv imuroidaan, välillä useammankin kerran. Pestään pyykkiä 1-2 koneellista. Astianpesukone pyörii jatkuvalla syötöllä.

  Lattiat, vessan ja lakanat vaihdan kerran viikossa, silti lattia on välillä aika törkyinen. En ota siivouksesta mitään paineita, lähinnä tunnen oloni mukavammaksi ja nautin enemmän lasten kanssa touhuamisesta kun saan tehdä sen puhtaassa kodissa. Taapero ja alle kouluikäinen osallistuu ja osallistuu sotkemalla siivoamiseen vaihtelevasti. Vanhempi välillä saattaa jopa ilmoittaa, että tänään on siivouspäivä, sillä kuuntelemme usein musiikkia aika kovalla ja tanssimme siivouksen lomassa. :)

  ReplyDelete
  Replies
  1. Oi mahtavaa, että vanhempi lapsista on noin innokas siivoamaan :) Aivan mahtava meininki teillä :)

   Delete

Kiitos viestistäsi <3

CopyRight © 2019 EMMI / MUSTAVALKOISTA