Sohvakokemuksia - Valkoinen IKEA SÖDERHAMN lapsiperheessä

September 25, 2019


Nyt on kulunut vuosi siitä, kun vaihdoimme meitä 6 vuotta palvelleen sohvamme IKEA:n SÖDERHAMN-sarjan sohvaan. Ostimme ensin 3:n istuttava sohvan, jonka lisäksi hankimme vielä 1:n istuttavan sohvan. Väriksi halusimme valkoisen, koska se on ihan oikeasti helppo ja huoleton pitää puhtaana. Hyvänä esimerkkinä tänä aamuna poikani kaatoi siihen vahingossa mustaherukkamehua melkein kokonaisen pullon ja oli todella helppoa vaan irroittaa päälliset ja laittaa ne nopeasti pesuun. SÖDERHAMN -sohvan kankaita ei suositella pestäväksi yli 40°c lämpötilassa, mutta itse olen pessyt päälliset jo kolme kertaa 60°c:ssa ja ainakin toistaiseksi ne ovat kuin uudet. Olen myös mm. kaatanut hiusväritahraan kloriittia (älä tee perässä) ja tahrat todella lähtivät pois, eikä edelleenkään kankaille käynyt kuinkaan. Jos vaikkapa maalitahrat tai kuulakärkikynällä piirtelyt olisivat tulleet värilliseen sohvaan olisi ehkä enemmän itkettänyt, koska eihän niitä voi niin vahvoilla aineilla puhdistaa, kuten valkoista sohvaa voi.


Mielestäni tämä IKEA SÖDERHAMN -sarja on todella nerokas ja hyvin suunniteltu sohvasarja. Sen avulla kodin sisustusta voi muuttaa helposti ja edullisesti. Jos kankaille sattuisi jotain peruuttamatonta, niin uudet kankaat saisi hankittua todella edulliseen hintaan. Ja halutessaan olohuoneen ilmettä on helppo muuttaa vaihtamalla kankaat toisenlaiseen sävyyn. Sohvia voi muokkailla lähes rajattomasti omien mieltymysten mukaan juuri sellaiseksi kokonaisuudeksi kuin haluaa, kuten kuvista näkyy, niin meilläkin sohvan osat vaihtavat paikkaansa vähän väliä. 


Mielestäni tässä sohvasarjassa on hyvä hinta-laatusuhde. Me jouduimme reklamoimaan kankaat saumojen purkautumisen takia heti alkuun, mutta sekin reklamaatio sujui todella helposti ja mukavasti. Sohvatyynyt eivät ole erityisen lörpsähtäneet, kuten moni sanoo. Tämä on nimenomaan löhösohva ja jos joku sellaisesta tykkää niin suosittelen lämpimästi! Vielä pohdimme sitä, että matkaako tämä sohva meidän mukana uuteen kotiimme vai uskallammeko hankkia sinne jonkun kotimaisen laadukkaan sohvan. Haaveena meillä on Hakolan Lazy -sarjan sohva, jonka malliston sohvat ovat todella kauniita ja kuulemma kestäviäkin. Mielellämme sijoittaisimme erityisesti kotimaisiin huonekaluihin, mutta nyt meidän budjettiin sopi kaikkein parhaiten tämä IKEAn sohvasarja.

Millaisia kokemuksia teillä on SÖDERHAMN -sohvista?

2 comments:

  1. Meillä on kans toi kolmen istuttava, valitsin vaaleenpunasen värin - joka on ihana mut oon miettiny et pitäskö vaihtaa sittenki väriä ku tuntuu että se on kokoaja likane haha :D laitoin meille käsinojat ku kuulin että helpompi just istua sillee, mitä te ootte tykänny ku ei oo niitä käsinojia? Tosi kivan näkönen nimittäin noinki ! :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Oi se vaaleanpunainen olisi ihana! Oon miettinyt niitä käsinojia, koska sillai saisi vähän ryhtiä tähän. Ehkäpä ostetaan ne seuraavaksi :) Siis valkoinen on yllättävän hyvä :D

      Delete

Kiitos viestistäsi <3

CopyRight © 2019 EMMI / MUSTAVALKOISTA