Elämäni parhaat kesätyöpaikat - Mistä töitä kesäksi ja kuka voi hakea?

January 16, 2020

Postaus on toteutettu kaupallisessa yhteistyössä Pohjois-Karjalan Osuuskaupan ja Indieplacen kanssa.


Elämme tammikuuta, mutta ainakin mulla on vahvasti katse kohti kesää ja kesälomaa. Olen joskus aiemmin täällä blogissa puhunut siitä, että olen tehnyt töitä joka kesä siitä lähtien, kun täytin 15-vuotta poislukien äitiyslomat nyt aikuisiällä. Kaupallisessa yhteistyössä Pohjois-Karjalan Osuuskaupan ja Indieplacen kanssa jaan teille muistoja omista kesätyöpaikoistani ja kerron vinkkejä kesätyöpaikan hakuun. Tätä postausta varten kaivoin arkiston syövereistä kaikki työtodistukseni, jollainen kannattaa ehdottomasti pyytää jokaisesta työstä jota tekee - myös niistä kesätöistä!Muistan edelleen, kuinka itse odotin sitä ikää, että oli mahdollista hakea kesätöitä. Minulla on isompia sisaruksia, jotka antoivat hyvää esimerkkiä omasta aktiivisuudestaan kesätöitä hakiessaan. Kesätöistä saamalla taskurahalla oli mahdollista toteuttaa omia haaveita, mutta osa meni tietenkin säästöön. Olin aina avoimin mielin kesätöitä hakiessani, koska jo kahden viikon aikana saa hyvän käsityksen työelämästä ja millaista se saattaisi joskus olla.

Vaikka kaikki kesätyöpaikat, joissa olen työskennellyt eivät olleet lähtökohtaisesti niitä "ykköstoiveita" niin olen oppinut niistä valtavasti. Mielestäni kesätyön ei tarvitsekaan olla lähtökohtaisesti se unelmatyö, MUTTA siitä saattaa yllättäen tullakin sellainen. Kesätöitä hakiessa kannattaa olla avoimin ja reippain mielin liikkeellä, koska silloin on todennäköisempää, että se paikka löytyy.


Elämäni parhaimmat kesätyöt

Minun ensimmäinen kesätyöpaikkani oli päiväkodissa, jonka avulla sain kokemusta monipuolisesta lastenhoitajan työstä. Tämä oli ensimmäinen toiveeni ja oli ihanaa, kun se toteutui. Seuraavana kesänä työskentelin vastaanottokeskuksessa, jossa sain tehdä erilaisia töitä siivoamisesta lähtien. Tämä oli paikkana lähtökohtaisesti mielenkiintoinen ja opin sieltä valtavasti kaikenlaista.

Lukion kynnyksellä sain kahden viikon mittaisen kesäharjoittelun Pohjois-Karjalan Osuuskaupan kautta ravintolasta, joka oli taas hyvin erilainen paikka verrattuna aiempiin. Siellä sain auttaa ruokien valmistelussa, siivota, tiskata eli tehdä todella monipuolisesti erilaisia töitä. Tarjoilemaan olisin myös päässyt, mutta silloin en vielä ollut täysi-ikäinen, joten se ei ollut mahdollista. Tämä kesätyö meni niin hienosti, että jäin sen jälkeen muutamaksi viikoksi vielä apulaiseksi. Kesätyöpaikka voi siis hyvällä tuurilla mahdollistaa töitä lyhyeksi tai pidemmäksi aikaa.

Olen ollut aina kiitollinen jokaisesta työpaikasta jonka sain ja olen niistä edelleen. Suosittelen olemaan avoin erilaisille töille, koska jos ei koskaan kokeile, niin ei voi tietää mistä pitää. Kesätyö on mainio mahdollisuus saada kosketus oikeaan työelämään.

Tässä muuta vinkki nuorelle kesätyön hakuun:

1. Ole liikkeellä ajoissa, ole aktiivinen ja avoimin mielin
2. Ole oma itsesi ja lisää hakemukseen myös kuva sinusta
3. Arvosta saamaasi työpaikkaa ja tee parhaasi.


Pohjois-Karjalan Osuuskauppa on tarjonnut kesätöitä jo minun nuoruudessani, mutta tarjoaa niitä edelleen. PKO tarjoaa runsaasti erilaisia kesätyöpaikkoja eri ikäisille nuorille ja erilaisissa työpaikoissa. Valinnanvaraa on laajasti eli kaupassa työskentelyn lisäksi kesätyötä on tarjolla myös  esimerkiksi hotelleissa, kukkakaupassa, ABC:llä. PKO:n kesätyöpaikat sijaitsevat ympäri Pohjois-Karjalaa ja erilaisissa toimipisteissä, joka on hienoa, että yhä useammalla on mahdollisuus hakea kesätyötä asuinpaikasta riippumatta. Tarkemmat tiedot kesätöistä ja niiden hakemisesta löydät täältä.


Oletko sinä tehnyt joskus kesätöitä ja millaisia muistoja niihin liittyy?

No comments:

Post a Comment

Kiitos viestistäsi <3

CopyRight © 2019 EMMI / MUSTAVALKOISTA